Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

Türker Ateş "2021 yılı Bolu için hareketli olcak"

Türker Ateş
Bolu Ticaret Sanayi Odası Başkanı Türker Ateş, 2020 yılını değerlendirerek "Ateş, “2020 çok problemli ve sıkıntılı geçti. Bütün esnaflarımız için geçerli. Dövizlerde büyük bir hareketlenme yaşamıştık. Biz de bundan etkilenmiştik. 2020 yılının ilk çeyreğinde bir toparlanma olmuştu. Mart ayından itibaren Covid-19 2020 yılının geri kalanı herkes için çok sıkıntılı geçti. Hem yönetmek adına hem sağlık adına hem de ticaret anlamında sıkıntılı oldu. Covid-19 nedeniyle de çok büyük değerlerimizi de kaybettik. 2021 yılı için bir bilinmezlik var. Bunu tahmin etmek herkes için zor bir durum. Bu süreci yönetmek adına baktığımız zaman hizmet sektöründe çalkantılar var” diye konuştu.
Bolu Ticaret Sanayi Odası Başkanı Türker Ateş, 2020 yılını değerlendirip , 2021 yılında hayata geçirilmesi planlanan projeler olduğunu söyleyerek “2021 yılı Bolu’muz için çok hareketli geçecek. Ülke adına da hareketli geçecek. Umut ediyorum ki Covid-19’dan bir an önce kurtuluruz. En büyük eşiğimiz virüsü atlattıktan sonra olacak. 2021 yılının ikinci çeyreğinde çok hızlı bir şekilde toparlanacağız. Elbette ki bu süreçte çok sıkıntı yaşayan esnaflarımız var. Özellikle hizmet sektörü çok zor bir süreç geçirdi. Tahmin ediyorum ki bu toparlanmalardan sonra genel bir çalışma yapılacaktır. Bu esnafımızın mağduriyetleri giderilecektir. Çünkü ölçek çok büyük. Bir tane, iki tane firma olsa bu durum çözülür. Türkiye geneline baktığımız zaman çok fazla firma var. Dolayısıyla kaynak da belli. Bu kaynağın randımanlı kullanılması gerekiyor. Bu kaynağın büyük bir kısmı sanayi sektöründe kullanılmak için ayrıldı. Hizmet sektöründe daha büyük destekler olacağına inanıyorum” şeklinde konuştu. 


“MERKEZDEN DAHA FAKİR GÖZÜKEN İLÇELERİMİZ VAR”
42 ilin içerisinde bulunduğu Kırsal Kalkınma Destekleme Fonu’ndan Bolu’nun ilk etapta faydalanamayacağını ama daha sonraki etaplarda fondan yararlanabileceklerini söyleyen Ateş, “Kırsal Kalkınma Destekleme Fonu var. 42 il var bu destekleme fonunda. Fakat bu iller arasında Bolu yok. Desteklemeler ilçe bazına döndüğü için merkezden daha fakir gözüken ilçelerimiz var. Burada Kırsal Kalkınma Destekleme Fonu devreye girecektir. Bunu çalışmasını yapıyoruz. Buna destek verilmesi için uğraşıyoruz. Mengen, Gerede ve Bolu ikinci derecedeki teşviklerden yararlanıyor. Diğer bölgelerimiz üçüncü, eğer Organize Sanayi içerisinde olursa da dördüncü teşvik durumundan yararlanıyor. Dolayısıyla üçüncü bölgede kalanlar Kırsal Kalkınma Destekleme Fonu’ndan faydalanabilirler. Bunun üzerine çalışmalar var” dedi. 

“TURİZMİ HAREKETE GEÇİRMEYE ÇALIŞIYORUZ”
Türker Ateş, Turizm Bakanlığı ile ortak çalışma yaptıklarını ve Bolu’nun önümüzdeki dönem turizm konusunda açılım yapacağını söyledi. Ateş, “Turizm olmazsa olmaz bir konumuz. Strateji yapmaya çalışıyoruz. Turizmi de harekete geçirmeye çalışıyoruz. 51 bin hektarlık bir turizm alanı ilan edildi. Büyük teşvikleri var. 51 bin hektarlık bir alanın bir anda projelendirilmesi, tekrardan yatırımcıların çağırılması noktasında da 2021 yılında iyi bir yol kat ettirecektir. Bunu Sayın Cumhurbaşkanımız ve Sayın Bakanımız da biliyor. Cumhurbaşkanımız ve Bakanlarımız ile Bolu’nun Turizm konusunda bir istişarede bulunduk. Turizm Bakanımız bir açıklama da yaptı. Sayın Bakanımız ‘Biz zaten Bolu’da bir çalışma içerisindeyiz’ dedi” diye konuştu.