Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

TÜRK SİYASETİNİN ÖNEMLİ İSİMLERİNİN PORTRELERİ ÇİZİLİYOR

TÜRK SİYASETİNİN ÖNEMLİ İSİMLERİNİN PORTRELERİ ÇİZİLİYOR
Bolu Belediyesi tarafından Türkiye Cumhuriyeti tarihine damga vurmuş devlet büyükleri ve Bolu’nun manevi babası hayırsever İşadamı İzzet Baysal’ın portresi ile hafızalara kazınan sözleri, Paşaköy alt geçidinin duvarlarına çiziliyor. Portreler kameralar ve özel bir cam kaplama ile korunacak.


Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, yeni projesiyle her gün binlerce aracın geçiş yaptığı Paşaköy ile D-100 Karayolu ve TEM Otoyolunu bağlayan kavşağa Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ile Türk siyasetinin önemli isimlerin portreleri çizilmesi talimatını verdi.  Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün yanı sıra İsmet İnönü ve Türk siyaset sahnesinin önde gelen isimleri merhum Adnan Menderes, Turgut Özal, Necmettin Erbakan, Bülent Ecevit, Alparslan Türkeş ve Süleyman Demirel’in portreleri kavşağa çizilerek döneme damga vurmuş sözleri duvarlara yazılıyor.

İZZET BAYSAL'IN PORTESİ DE ÇİZİLİYOR

Bolu Belediyesi tarafından Bolu’nun manevi babası hayırsever iş insanı merhum İzzet Baysal’ın portresi de duvardaki yerini aldı.  Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın talimatıyla her siyasi görüşten siyasetçinin portresi alt geçide farklı bir renk katacak.

MİKA KAPLAMA İLE KORUMA ALTINA ALINACAK

Portrelerin uzun süre bozulmadan kalabilmesi için dayanıklı yağlı boyalar kullanılarak olumsuz hava koşullarından etkilenmemesi içinde plessi glass mika kaplama ile koruma altına alınacak. Bu sayede yapılan çalışma uzun yıllar boyunca bozulmadan duvardaki şekliyle kalabilecek. Belediye ekipleri tarafından çalışmanın en geç 17 gün içerisinde tamamlanması planlanıyor. Portreler kameralar ve özel bir cam kaplama ile korunacak.

“KİMSEYİ ÖTEKİLEŞTİRMİYORUZ”

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, “Biz kimseyi ayırmadan, ötekileştirmeden hizmet ediyoruz. Ben bütün kesimlerin oyunu alarak göreve geldim. Cumhuriyetin bütün değerlerini çizmek istedik. Bu güzel projede emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi