Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

“TÜRK MİLLETİ AYDINLIK YARINLARA EL ELE YÜRÜYECEKTİR”

“TÜRK MİLLETİ AYDINLIK YARINLARA EL ELE YÜRÜYECEKTİR”
Esnaf ve Sanatkârlar Kooperatifi Başkanı Ahmet Yoltaş, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajında, “Türkiye Cumhuriyeti laik ve demokratik anlayıştan taviz vermeden, Atatürk'ün çizdiği çağdaş uygarlık yolunda ilerlemeye devam edecektir” dedi.

Bolu Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Ahmet Yoltaş, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında, “29 Ekim, millet olarak istiklalimiz ve istikbalimiz için verdiğimiz son büyük mücadele olan Kurtuluş Savaşımızı zafere ulaştırmamızın ardından ilan ettiğimiz Cumhuriyetimizin 97. kuruluş yıldönümüdür. Bugün Milletçe Cumhuriyetimizin ilanının 97. yıldönümünü büyük mutluluk, heyecan ve gururla kutlamanın kıvancı içindeyim. 29 Ekim; çağdaş anlamda bir devletin temel taşlarının yerine konulduğu, ulusun kenetlenerek verdiği bir ölüm kalım mücadelesi, onur, haysiyet ve namus mücadelesi sonunda kazanılmış eşsiz bir zaferdir. Ülkesini işgal etmek isteyen güçlere karşı destansı bir istiklal mücadelesi veren milletimiz, kazandığı büyük zaferi, milli iradeyi esas alan Cumhuriyeti ilan ederek taçlandırmıştır” dedi.

“CUMHURİYET YÖNETİMİNDE SÖZ MİLLETİNDİR”

Cumhuriyet’in yurttaşların seçme ve seçilme hakkının olduğu bir yönetim olduğuna dikkat çeken Ahmet Yoltaş mesajının devamında ayrıca, “Milletin temsilcilerinin kabul ettiği yasalarla ülkenin yönetilmesidir. Cumhuriyet yönetiminde söz milletindir. Türk milletinin karakteri ile birebir örtüşen Cumhuriyetin en büyük erdemi, Türk toplumunu ulus olma bilincine kavuşturması ve bireyi yurttaş konumuna yükseltmesidir. Ulusumuz, Cumhuriyetle birlikte ulusal bir devletin, onurlu, özgürce düşünebilen ve eşit haklara sahip yurttaşları haline gelmiş, devletin tek ve gerçek sahibi olmuştur. Türkiye Cumhuriyeti laik ve demokratik anlayıştan taviz vermeden, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün çizdiği çağdaş uygarlık yolunda ilerlemeye devam edecektir. Hak ve hürriyetlerden yoksun toplumların ayakta kalmaları ve yaşamaları mümkün değildir. Bu nedenle, bizlere ve gelecek nesillere düşen en önemli görev, Türkiye Cumhuriyeti'nin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü savunmak, Atatürk ilke ve inkılaplarını koruyup kollamak, iç ve dış tehditlere karşı duyarlı olmaktır. Bu nedenle Cumhuriyeti yüceltip sürdürmek her Türk'ün milli görevidir” ifadelerini kullandı.

“TÜRK MİLLETİ AYDINLIK YARINLARA EL ELE, GÖNÜL GÖNÜLE GÜÇLÜ BİÇİMDE YÜRÜYECEKTİR”

Yoltaş mesajında son olarak ise şunları söyledi: “Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün söylediği gibi; ‘Bugün hepimize düşen ortak görev; ulusal değerlere, bilince, Cumhuriyet’e sahip çıkmak, Çanakkale’yi, Kurtuluş Savaşı’nı kazanan ruhu korumak ve bu bilinci gelecek kuşaklara aktarmaktır. Türk milleti; dili, kültürü, tarihi ve saygın kimliğiyle aydınlık yarınlara el ele, gönül gönüle güçlü biçimde yürüyecektir.’ Bu duygularla, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 97. yıldönümünde, herkesin Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyor; Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Atatürk ve silah arkadaşları, aziz Şehitlerimiz ve Gazilerimizin manevi huzurlarında saygıyla eğilirken, hepinize Cumhuriyet coşkusu ve heyecanı içinde saygılarımı sunuyorum.”

 

 

Etiketler: bolu haberler