Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

TÜRK KIZILAY GÖNÜLLÜLERİ OBEZİTEYE DİKKATİ ÇEKMEK İÇİN YÜRÜDÜ

TÜRK KIZILAY GÖNÜLLÜLERİ OBEZİTEYE DİKKATİ ÇEKMEK İÇİN YÜRÜDÜ
Bolu’da Türk Kızılay gönüllüleri, Dünya Yürüyüş Günü etkinlikleri kapsamında, obezite konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla yürüyüş düzenledi, sağlıklı yaşama dikkat çekildi.


Haber: Aslı Akış

Belediye Meydanından başlayarak Valilik Önüne kadar düzenlenen yürüyüş etkinliğine, Bolu Kızılay İlk Yardım Mesul Müdürü ve Eğitmeni Kağan Balkış ,Türk Kızılay gönüllüleri ve vatandaşlar katıldı.

'Engelsiz Bir Dünya İçin Yürü İyiliğe Öncü Ol' sloganıyla, Dünya Yürüyüş Günü kapsamında izzet Baysal Caddesi boyunca yürüyüş etkinliği düzenlendi.Covid-19 pandemisinin sonucunda vatandaşların hareket alanlarının kısıtlanması ve evde geçirilen sürenin artmasıyla yükselme eğilimine giren obezite ve kronik rahatsızlıklarla mücadeleye dikkat çekildi.

Etkinlikte günün anlam ve önemine değinen Bolu Kızılay İlk Yardım Mesul Müdürü ve Eğitmeni Kağan Balkış, pandemi etkisiyle obezite ve kronik hastalıklardaki artışa dikkat çekti.

Balkış; “Bildiğiniz üzere zaten dünyanın bir problemi var oda hareketsiz yaşam… Artık hepimizin başında olan bir şey. Obezite bildiğiniz gibi en başlarda gelen problem. Kronik hastalıklara sebep olmakta. Ayrıca Kovid-19 meselesini de dikkate aldığımız zaman bu olayı daha da derinleştirdi, ileri safhalara götürdü. Haliyle zaten var olan bir problemin üzerine, bir de Kovid-19 hastalığı yüzünden daha da büyük bir problem yaşar olduk. Biz bunun vurgusunu yapmak istedik. Yürüyüşümüzde görmüş olduk,  7’sinden 70’ine insanlar vardı. Yürüyüşün sağlık açısından yani fiziksel aktivitenin, sağlıklı yaşam açısından önemini vurgulamaya çalıştık. Mümkün mertebe sağlıklı yaşlanma ve sağlıklı yaşam adına dair eğitimler açacağız. İşte burada vurguladığımız şeylerden biri bu. Fiziksel aktivite, fiziksel hareket… Yani insanların sağlıklı yaşam, sağlıklı yaşlanma için hareket etmesi lazım. Bu konuda yaşın önemini olmadığının vurgusunu yapmaya çalıştık.” şeklinde konuştu.

“SPOR, YÜRÜYÜŞ, FİZİKSEL AKTİVİTENİN HAYATIMIZIN VAZGEÇİLMEZ EN ÖNEMLİ UNSURU”

Spor, yürüyüş ve fiziksel aktivitenin hayatının vazgeçilmez önemli unsurlar olduğuna işarete ederek; “7’sinden 70’ine bu bir yaşam tarzıdır. Bunu bir felsefe yapmamız lazım çünkü biliyoruz ki tercih ettiğimiz yaşam stili bizim sağlığımızı etkiliyor. Spor, yürüyüş, fiziksel aktivitenin hayatımızın vazgeçilmez en önemli unsurlarından birisi olduğunu vurgulamaya çalışıyoruz. Böylelikle obeziteye karşı durmuş olacağız, sağlıklı yaşam için yediğimize, içtiğimize dikkat edeceğiz ve bu fiziksel aktivite sayesinde vücudumuzu haliyle zihnimizi dinç tutacağız. Halka bir nebze olsun uyarı vermeye çalıştık. Biz bunu Kızılay çatısı altında 20 ilde düzenledik, Bolu da bunlardan birisi. Diğer illerdeki arkadaşlarımız da bu faaliyetleri gerçekleştirdiler. Umarım amacımıza, niyetimize uygun bir şekilde vazifemizi gerçekleştirmişizdir, olayın önemini, ehemmiyetini vurgulayabilmişizdir” ifadelerini vurguladı.

“BOLU MUHTEŞEM DOĞASIYLA FİZİKSEL AKTİVİTENİN YAPILACAĞI BİR İL”

“Bolu’nun fiziksel aktivitelerin yapılabileceği sayılı nadir illerin başında geldiğine de vurgu yapan Bolu Kızılay İlk Yardım Mesul Müdürü ve Eğitmeni Kağan Balkış, “İyi kötü Türkiye çapında gezen, gören insanlar bilirler; trafik yoğunluğu vardır, yürüme alanı yoktur. Ama Bolu bunların hepsini sağlıyor. Böyle muhteşem bir şey yok. Doğası zaten tartışılmaz. Muhteşem temiz bir havası var. Yürüyüş alanları var. Bence fiziksel aktivitenin gerçekleştirilebileceği en güzel yer. İnsanlar belki farkında değil ama olmalarını sağlamak lazım. Farkında olmadıkları şeyse şu; farkında olmadan nasıl güzel bir memlekette yaşadığımızın bilincinde olmamız lazım. Doğasıyla, yürüyüş alanlarıyla… Bunlara çok olanak sağlayan nadir illerden biri Bolu. Bu yüzden halkı yürüyüşe, fiziksel aktiviteye teşvik etmek istiyoruz. Katılmalarını istiyoruz. Gerek bizde ki eğitimlerle, gerek kendi çabalarıyla kendi sağlıkları, kendi yaşamları için mutlaka yapmaları lazım” diye konuştu.

Gerçekleştirilen yürüyüş sonrasında daha fazla fiziksel aktiviteye teşvik etmek amacı ile katılımcılara adım sayar hediye edildi.
Etiketler: bolu haberler