Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

TÜRK İŞ DÜNYASI TARİHİNDE BOLU’DA İLK KEZ TOPLANDI

TÜRK İŞ DÜNYASI TARİHİNDE BOLU’DA İLK KEZ TOPLANDI
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Yönetim Kurulu Toplantısı tarihinde Bolu’ da ilk kez gerçekleştirildi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu Başkanlığında, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Yönetim Kurulu Üyesi ve Oda Yönetim Kurulu Başkanı Türker Ateş'in ev sahipliğinde tarihinde ilk kez Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Yönetim Kurulu Toplantısı Bolu'da gerçekleştirildi.

Toplantının ardından Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ve Yönetim Kurulu Üyeleri Odamızı ziyaret ederek, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Yönetim Kurulu Üyesi ve Oda Yönetim Kurulu Başkanı Türker Ateş’e, Oda Meclis Başkanı Aydoğan Tekin’e, Yönetim Kurulu ve Meclis Üyelerimize hayırlı olsun dileklerini ileterek, yeni dönemde başarılar dilediler.

Ziyarette Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Yönetim Kurulu Üyesi ve Odamız Yönetim Kurulu Başkanı Türker Ateş, Bolu'muzun tarihi günlerden birine tanıklık ettiğini ifade ederek, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ve Yönetim Kurulu Üyelerini, ilimizde ve Odamız da ağırlamaktan mutlu olduğunu ve şeref duyduğunu söyledi. 

Konuşmasının devamında Başkan Ateş, Bolu’yu ve iş dünyasını yakından ilgilendiren Bolu'nun ekonomisi, sanayisi, turizmi ve oda olarak yaptıkları projeleri ve çalışmaları anlattı.

“BOLU’NUN COĞRAFİ ZENGİNLİKLERİNE BOLU TİCARET VE SANAYİ ODASI SAHİP ÇIKIYOR”

Türk İş Dünyasının lideri Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı M. Rifat Hisarcıkılıoğlu ise, Bolu’nun ve Boluluların müthiş bir coğrafya ve zenginliklere sahip olduğunu ve bu zenginliklere Bolu Ticaret ve Sanayi Odasının 11 Coğrafi İşaretli ürünü tescil ettirerek sahip çıktığını söyledi. Ayrıca Hisarcıklıoğlu, coğrafi işareti ürünlerin Avrupa’da da tescil edilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

“BOLU’NUN ŞİRKET SAYISI % 28.2 ARTARKEN, KAPANAN ŞİRKET SAYISI % 34 AZALMIŞTIR”

2021-2022 yılında Bolu’da açılan ve kapanan şirket sayıları hakkında bilgiler veren TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, Bolu’da şirket kurmak isteyen insanların daha hevesli olduğunu açıkladı. Hisarcıklıoğlu; “2021-2022 yıllarını mukayese ettiğimiz zaman Bolu’da açılan şirket sayısı artış oranı %28.2 olmuştur. Kapanan şirket sayılarının oranına baktığımız zaman ise Bolu’da % 34 azalma vardır. Kısacası Bolu’da şirket kurmak isteyen daha hevesli insanlar var” dedi.

“BOLULU TÜCCAR, SANAYİCİ BORCUNA SADIK”

Bolulu tüccar ve sanayicilerin borcuna sadık olduğunun da altını çizen ve bunu da resmi rakamlarla açıklayan Başkan Hisarcıklıoğlu; “2021-2022 yılını mukayese ettiğimiz zaman Bolu’da karşılıksız çek adedi, %16 azalmış. Çekte böyle senete de baktığımız zaman protestolar senet tutarında Bolu’ da -%25 bir önceki seneye göre, bu aslında sizlerin ne kadar düzgün namuslu şerefli insanlar olduğunuzun en somut göstergesidir. Bu rakamlar ile sizler kendi kendinizle gurur duymalısınız.  Gururla şerefle Türkiye’ de Bolulu tüccar, sanayici borcuna sadık diye anlatın.”

“BİRLİKTE RAHMET VE BEREKET, AYRILIKTA AZAP VARDIR”

Konuşmasında birlik ve beraberliğin önemini de vurgulayan Başkan Hisarcklıoğlu; “Bakın bir yerde başarı varsa orada birlik beraberlik vardır. 1 kişi ile hiç bir şey olmaz.  Birlikte rahmet ve bereket, ayrılıkta azap vardır.  Bizler 365 Oda ve Borsa Başkanları ilk günden bu tarafa hep birlik ve beraberlik içerisindeyiz. Zaten başarı da böyle geliyor. Ülkemizi beraber ortak dayanışma ile kalkındırabilir ve zenginleştirebiliriz. Buradan tüm Oda ve Borsa başkanlarıma bu birlik ve beraberliği sağladıkları için teşekkür ediyorum.”

BAŞKAN HİSARCIKILIOĞLU İZZET BAYSAL’I UNUTMADI

Bolu’nun hayırsever iş adamı merhum İzzet Baysal’ı rahmetle andığını da sözlerine ekleyen Başkan Hisarcıklıoğlu; “Bolu’da hiç unutmadığım, tanışmaktan da büyük şeref duyduğum rahmetli İzzet Baysal’ı anmak istiyorum. Allah mekânını cennet eylesin. İzzet Baysal’ın Bolu’muza verdiği hizmeti hiçbir hemşerimiz vermemiştir. Allah kendisinden razı olsun. Tüm servetini Bolu’ya bağışladı. Böyle hayırsever Türkiye’ de bir tane var. Sizlerde ona gerekli saygıyı gösteriyorsunuz. Ana Caddenize İzzet Baysal adını vermişsiniz. Bende de hakkı var İzzet Baysal’ın. Ahmet Baysal’a da Allah uzun ömürler versin. ”

Konuşmaların ardından Odanın girişimleri Bolu’ya kazandırılan Artemis Heykeli Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği İkiz Kuleler de sergilenmek üzere Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Yönetim Kurulu Üyesi ve Oda Yönetim Kurulu Başkanı Türker Ateş ve Oda Meclis Başkanı Aydoğan Tekin tarafından Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı M. Rifat Hisarcıkılıoğlu’na hediye edildi.

Ziyaret toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.

Etiketler: bolu haberler