Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

TÜRK, DÜNYA VE BOLU MUTFAKLARI FOTOĞRAF SERGİSİ AÇILDI

TÜRK, DÜNYA VE BOLU MUTFAKLARI FOTOĞRAF SERGİSİ AÇILDI
Turizm Haftası programı çerçevesinde “Fatma Marmara Objektifinden” Bolu’da, Türk, Dünya ve Bolu Mutfakları “Fotoğraf Sergisi” Ressam Mehmet Yücetürk Sanat merkezinde açıldı.


Haber: Ömer Çetinaslan

Sergiye, Bolu Vali Yardımcısı İlhan Turgut, Bolu Belediyesi Kültür Sosyal İşler Müdürü Güler Mert, Bolu eski Belediye Başkan Yardımcısı Emine Davarcıoğlu,  İzzet Baysal Abant Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü Ayhan Vural, öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı.

15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanacak olan Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında, “Fatma Marmara Objektifinden” oluşan 48 fotoğrafın yer aldığı, İzzet Baysal Abant Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin Bolu Mutfağı, Türk Mutfağı, Dünya Mutfağı “Fotoğraf Sergisi” açılışı gerçekleşti.

“ÇOK ZENGİN BİR MUTFAĞIMIZ VAR”

İzzet Baysal Abant Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü Ayhan Vural yaptığı açıklamada; “Bolu, Türk ve dünya mutfağı ile ilgili çalışmalar yaptık. Bu çalışmaları okulumuzun atölyesinde yaptık. Yapmış olduğumuz bu çalışmaları 350 kişilik bir misafir kitlesi ile paylaştık. Tabi bu yöresel ürünler çok kapsamlı olduğu için 8 ilçe belediyemizden destek aldık. Yarışmalara hazırlana öğrencilerimiz, usta öğreticilerimiz ve öğretmen arkadaşlarımızla bu çalışmaları gerçekleştirdik. Buradaki esas amacımız Bolu mutfağının üzerindeki o külü alıp Bolu mutfağını ortaya çıkartmak. Gerçekten çok zengin bir mutfağımız var. Fatma hanımın objektifinden bunları fotoğrafladık. 15- 22 Nisan Turizm haftasında sergimizi açtık” diye konuştu.

“AMACIMIZ YÖRESEL ÜRÜNLERİ TANITMAK”

Vural konuşmasının devamında Fatma Marmara’ya teşekkür ederek; “Fatma Marmara Objektifinden” yöresel yemekler fotoğraf sergisini yapmamızdaki amacımız, yöresel ürünlerimizin tanıtımını gerçekleştirmek. Bolu mutfağının gün yüzüne çıkarma konusunda ciddi manada destek alıyoruz.  Sağolsun okulumuza geliyor yapmış olduğumuz atölye çalışmalarımızı birebir çekimlerini yapıyor. Fotoğraflar üzerinde de çok detaylı bir şekilde çalışıp bunları tablo haline getiriyor. 15- 22 Nisan Turizm haftası sebebiyle bütün halkımıza açık bir sergi açtık. Çalışmalarından dolayı Fatma hanıma teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından fotoğraf sergisinin açılış kurdelesi kesildi ve davetliler tarafından sergi gezilerek bilgi alındı.