Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

TURİZM FAKÜLTESİ GELİŞİMİNİ SÜRDÜRÜYOR

TURİZM FAKÜLTESİ GELİŞİMİNİ SÜRDÜRÜYOR
Geçtiğimiz dönem içinde kuruluşu gerçekleştirilen Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Turizm Fakültesi’nde Prof. Dr. Asım Saldamlı dekan olarak atandı.

Bolu merkezindeki Gölköy Kampüsünde ve Gastronomi Bölümü ile Mengen Yerleşkesinde eğitim-öğretim faaliyetlerini sürdürmekte olan Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Turizm Fakültesi’nde Turizm İşletmeciliği, Turizm Rehberliği, Gastronomi ve Mutfak Sanatları ile Rekreasyon Yönetimi olmak üzere aktif üç bölüm bulunuyor.

Fakülte bünyesinde faaliyette olan Turizm İşletmeciliği Bölümü, 2017-2018 eğitim-öğretim eğitime başlamış olup, mevcut 127 öğrencisiyle eğitim-öğretim faaliyetlerini Gölköy Kampüsünde devam ediyor.

Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümünde dört yıllık lisans eğitimi süresince öğrencilere en temelden en ileri seviyeye kadar yemek sanatının incelikleri öğretilmekte; iş hayatında ihtiyaç duyacakları iletişim ve yönetim becerileri kazandırılmakta.

2019-2020 eğitim-öğretim yılında eğitime başlayan Turizm Rehberliği bölümü de bilimsel ve kaliteli bir eğitim-öğretim sağlamak suretiyle öğrencilerin profesyonel turist rehberliği yapacak donanımla yetişmelerini amaçlamaktır.

 

 

 

 

Etiketler: bolu haberler