Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

TÜM GÖZLER YARIN TOPLANACAK KABİNE’YE ÇEVRİLDİ

TÜM GÖZLER YARIN TOPLANACAK KABİNE’YE ÇEVRİLDİ
Kısmi kapanmayla başlanan Ramazan’ın ilk 2 haftası geride kaldı. Önümüzdeki günlerde ve bayramda yeni tedbirlerin ne olacağı ve tam kapanmanın gelip gelmeyeceği merak konusu oldu. Alınacak yeni tedbirler için Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, yarın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanacak.

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, yarın Beştepe’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanacak. Kabine toplantısına, yeni göreve atanan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ile Ticaret Bakanı Mehmet Muş ilk kez katılacak.

ÖNCELİKLİ GÜNDEM KORONA

Toplantının öncelikli gündemi yine koronavirüs ile mücadele olacak. Toplantıda koronayla mücadelede alınan tedbirlerin sonuçları, aşı tedariği ve yerli aşı çalışmaları ele alınacağı tahmin ediliyor.

BAKAN KOCA SUNUM YAPACAK

İki haftalık süre yeni haftada doluyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, toplantıda bir sunum gerçekleştirecek. Kısmi kapanma sürecinin verileri analiz edilecek. Tedbirlerin tabloya nasıl yansıdığına bakılacak. Nüfusa oranlı il vaka haritası üzerinde yeniden değerlendirme yapılacak.

RAMAZAN AYININ DEVAMINDAKİ GİDİŞAT DEĞERLENDİRİLECEK

Bakan Koca, perşembe günü toplanan Bilim Kurulu’nun tavsiye kararlarını kabine üyeleri ile paylaşacak. Ramazan ayının geri kalanında ve bayramda tedbirlere nasıl devam edileceğine karar verilecek.

YERLİ AŞI ÇALIŞMALARI ELE ALINACAK

Türkiye’de yapılan aşı sayısı 21 milyona yaklaştı. Sinovac ve BionTech aşılarının ardından Rusya’nın Sputnik V aşısı da yakında kullanılmaya başlanacak. Bu çerçevede Türkiye’deki son durum ve aşı tedarikindeki yol haritası üzerinde durulacak. Yerli aşı çalışmaları da ele alınacak.