Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

TRT’DEKİ “KÖROĞLU” İÇİN BAHÇELİ’YE MEKTUP YAZDI

TRT’DEKİ “KÖROĞLU” İÇİN BAHÇELİ’YE MEKTUP YAZDI
Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, TRT’de yayımlanan dizideki “Köroğlu” karakteri için MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye mektup yazdı.

Haber: Emine Arzu Bayseç

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, TRT’de yayımlanan Teşkilat dizisindeki, Köroğlu karakteri için bu kez de Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye mektup yazdı. Karakterin Türk düşmanlarıyla işbirliği içinde olmasını, Köroğlu adına bir hakaret olarak yorumlayan Özcan, Bahçeli’den konuyla ilgili tepkisini ortaya koymasını istedi. Özcan’ın, Bahçeli’ye gönderdiği mektupta şu ifadeler yer aldı:

“TÜRK MİLLETİNE VE TÜRK DÜNYASINA HAKARETTİR”

"Anadolu topraklarımızda doğup büyümüş, yiğitliği, mertliği ile Türk dünyasına nam salmış olan Köroğlu'nun adı, TRT'de yayınlanan Teşkilat dizisinde maalesef Türk düşmanlarıyla, vatan hainleriyle iş tutan biriyle aynı kefeye konulmuştur. Bu durum Köroğlu'nun Torunları olan bizleri, yani Bolu halkını ziyadesiyle üzmüştür. Takdir edersiniz ki Köroğlu, zalime karşı mücadelesiyle tanınan, önemli bir Türk Atasıdır. Türk milletinin ve Türk dünyasının gönlünde ölümsüzleşen böylesi bir değerimizin adının, devletimizin kanalında bu şekilde ayaklar altına alınması, büyük Türk milletine ve Türk dünyasına hakarettir. Hatta ve hatta aymazlık, densizlik, tarih bilmezliktir.”

“KÖROĞLU'NUN TORUNLARI OLARAK, ÖZÜR DİLEMESİNİ İSTEDİM”

“Bu sebeple Köroğlu'nun Torunları olarak, Türk milletinin değerlerine yapılan bu 'itibar suikastına' tepkisiz kalmamak adına, TRT Genel Müdürü Zahid Sobacı'ya bir mektup gönderdim ve derhal dizideki 'Köroğlu' karakterine son vermesini ve Bolu halkı başta olmak üzere tüm Türk dünyasından özür dilemesini istedim.”

“SİZLERDEN İKİ TALEBİMİZ VARDIR”

“Zat-i alinizin yerli ve milli duruşunu, milliyetçi duruşunu tüm dünya bilmektedir. Bu doğrultuda, her zaman şahsımıza saygı duyan, Atatürk milliyetçisi bir kardeşiniz olarak, tamamen milli duygularla sizleri de bilgilendirmeyi uygun gördüm. Köroğlu'nun Torunları olarak sizlerden iki talebimiz vardır. Birincisi TRT'ye gereken tepkiyi vermenizdir. Bu mektubu okuduğunuzda eminim ki; TRT'nin yapmış olduğu bu tarih bilmezliğe, bu aymazlığa ve bu büyük ayıba kayıtsız kalmayacaksınız.”

“ZAT-İ ALİNİZİN VERECEĞİ DESTEKLER İÇİN TEŞEKKÜR EDİYORUM”

“İkinci olarak ise, Türk milletinin vergileriyle yayın hayatını sürdüren TRT'nin yayın politikalarıyla ilgili husustur. TRT'nin artık kendine çeki düzen vermesi gerektiğini düşünmekteyim. Yani bu minvalde TRT'nin eskisi gibi, yerli, milli ve tarafsız çizgisine geri dönmesini arzu ettiğimi belirterek, şahsınızın bu konuyu kamuoyunda gündeme getirmesini istirham ediyorum. Bu duygu ve düşüncelerle, zat-i alinizin vereceği destekler için şimdiden şahsım, Bolu halkı, Türk milleti ve Türk dünyası adına teşekkür ediyor, saygı, sevgi, muhabbetlerimi sunuyorum."

Etiketler: bolu haberler