Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

“TRANSFERE İHTİYACIMIZ VAR”

“TRANSFERE İHTİYACIMIZ VAR”
Boluspor'un teknik direktörü Giray Bulak, “Daha iyi bir Boluspor meydana çıkarabilmek için çok çalışıyoruz.” dedi.

Boluspor Tesisleri'nde basın toplantısı düzenleyen Bulak, hazırlıkların günde çift antrenmanla sürdüğünü, 2 Ağustos'ta Adana Demirspor, 7 Ağustos'ta da Adanaspor ile hazırlık maçı yapacaklarını söyledi.

Haber: Burhan Yeşiltaş

“İYİ BİR BOLUSPOR MEYDANA ÇIKARABİLMEK İÇİN ÇOK ÇALIŞIYORUZ”

Boluspor'un teknik direktörü Giray Bulak, yeni sezon hazırlıkların sürdüğüne ifade ederek; “İki günlük izinden sonra ikinci çalışmamız. Dün çift çalıştık, bugün yine çift çalışacağız. Ayın 2’sinde ve 7’sinde iki tane hazırlık maçımız var. Birincisi Adana Demirspor’la, ikincisi Adanaspor’la, zaman içinde aramıza katılan arkadaşlarımız var. Aramızdan ayrılan arkadaşlarımız oldu, gençler oldu, onlara da başarılar diliyorum. Gelenlere hoş geldin diyorum. Daha iyi bir Boluspor meydana çıkarabilmek için çok çalışıyoruz” dedi.  

“TRANSFERE İHTİYACIMIZ VAR”

Yapacakları transferlerle takımı güçlendirmek istediklerinin altını çizen Bulak; “Transferlerin aralıklı olması bizi sıkıntıya sokmasın. Sonuçta bu ligde birçok takımın çok sayıda oyuncusunun olduğunu biliyoruz. Onların ayrılacaklarını da biliyoruz. Dolayısıyla, kimlerle temas halinde olduğumuzu biz de biliyoruz zaman içinde kadromuzu güçlendirmek istiyoruz. Bildiğiniz gibi, transfere ihtiyacımız var. Epey oyuncu aramızdan ayrıldı. Dolayısıyla hem onların yerlerini doldurabilmek hem de daha iyisini yapabilmek için var gücümüzle çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

“SORUNSUZ BİR ŞEKİLDE ÇALIŞMAYA DEVAM EDİYORUZ”

Takımdaki oyuncuların son durum hakkında da bilgiler veren Bulak: “Çalışmalarımız iyi gidiyor. Bugün Cumali’nin bir rahatsızlığı oldu bir baş dönmesi ile beraber hastaneye kaldırdık sabah, ciddi bir sıkıntısı yok serum bağlandı sabah. Toparlanıyor yavaş yavaş. Furkan’ın dizinde zorlanma oldu ona bakacağız, MR’ını çektireceğiz. Seth sabahki idmanda izinliydi akşama katılacak. Bunların dışında sorunsuz bir şekilde çalışmaya devam ediyoruz.”

“5 – 6 TAKIM DIŞINDA HAREKETLİ OLAN BİR KULÜP YOK”

Spor Toto 1.ligde 5-6 takım haricinde transfer piyasasının sakin geçtiğine dikkat çeken Bulak; “Herkes şunu istiyor, bir an önce transferler yapılsın, o ekiple çalışmalar devam etsin. Ama takdir edersiniz ki, 12 – 13 tane oyuncu ayrıldı kulübümüzden. Bunları yerine getirmek koymak, bugünkü piyasada zor. Belirsizlik var, birçok takım birçok oyuncuyla devam ediyor. Onların kopmasını bekliyoruz. Birçok oyuncu takımları ile beraber çalışıyor. Çalışmadan yana bir sıkıntı yok, oyuncu mutlaka hazır gelecek. Ama bir uyumda sorun olabilir. Onu aşmaya çalışacağız. Sonuçta bizim 1. Ligdeki havuzdaki oyuncular, aşağı yukarı birbirini bütün kulüpleri takımları biliyorlar, tanıyorlar. Uyum süreci de bu bakımda kısa olabilir. Ama bir yuvarlak söz olarak da bunun algılanmasını istemem. Transfere ihtiyacımız vardır, doğru. Ancak belirsizliğin olması kulüplerin ve federasyonun bu konuda daha net bir şekilde olmaması bütün sorunların kaynağı olarak gösterilebilir. Sonuçta yayın hakları ile beraber yayıncı kuruluşun elinde olan bir durum söz konusu. Acaba, olacak mı? Olmayacak mı? Verilecek mi? Verilmeyecek mi? Bu kulüpleri bir parça ürkütüyor. Oyuncuların yüksek bir rakamla piyasaya çıkması yine ürkütüyor. Ters orantılı bir durum var. Bu bizim işimizi zorlaştırıyor, başka kulüplerin de işini zorlaştırıyor. Hep birbirimizi takip ediyoruz. 5 – 6 takım dışında hareketli olan bir kulüp yok şu an” dedi.  

“21 YAŞ GRUBUNUN KALDIRILMASI DOĞRU”

Türkiye Futbol Federasyonunun yeni sezonda kaldırdığı U21 ligi içinde görüşlerini bildiren Boluspor teknik direktörü Giray Bulak; “Alınan karar doğru bir karardı. Fakat sonra kulüplerin de haklı istekleri oldu. Bu hemen birden yok edilir mi böyle bir lig. Bu sefer çare aradılar. Biz zaten hep bunu yapıyoruz. Yamaya yama yapıyoruz. 6 olsun, 8 olsun, 4 olsun gibi kulüplerin istekleri oldu. 21 yaş grubunun kaldırılması doğru. Artık o yaş oyuncusunun ligde oynaması gerek. Ama iki alt kümede kulüplere takım verilmeli, oyuncuların da orada oynatılması lazım. Fakat, Avrupa’da bunu oyuncu doğru algılıyor, ben gelişimimi orada tamamlamalıyım diyor. Orada piyasa böyle. Bizde oyuncuyu bir maç aşağı gönderdiğinizde oyuncunun performansı dalgalanıyor, ben oranın oyuncusu olmam gibi bir durum söz konusu oluyor. Bu da bizde futbolun belli bir norma oturmadığının göstergesi” ifadelerine yer verdi.  

“ALTYAPIDAN GELEN ÖZKAYNAKLARDAN GELEN OYUNCULARLA YOLA ÇIKALIM”

Kulüplerin öz kaynaklarını kullanmaları gerektiğini sözlerine ekleyen Bulak: “Çok karmaşık bir düzen var. Nasıl bir lig bekliyoruz. Her geçen gün ligin izlenebilirliği azalıyor, bu da beni ürkütüyor. Ne kadar önemli oyuncu getirirseniz getirin, biz sanki bilinen sonuçları seyredebilir bir lig haline geliyoruz. Bu da bir taraftarı, izleyeni, tribünlerden uzaklaştırıyor. Yeni oyuncu çıkarmamız lazım, havuza yeni oyuncu kazandırmamız lazım. Hala 10 tane yabancının bu ligde olması, 14 tane yukarda olması, hep yabancıya yönelinmesi sanki daha ucuz bir Türkiye ligi olacak diye bunla yola çıkılmıştı olmadı. Daha başarılı bir sonuç alınacak Avrupa Kupalarında denilmişti, olmadı. Çok daha başarılı bir milli takım ortaya çıkacaktı, olmadı. Tribünler dolacak denildi olmadı. Takımlar bu oyunculardan para kazanacaklar denildi olmadı. Yani, bunlar hep böyle iyi niyetle adım atılarak ortaya çıkarıldı ama günlük olduğu için çok geniş bir ortamda tartışılmadı bunlar. Tartışan 3 – 5 kişi oldu, onların verdiği kararla yola çıkıldı bugün bunun sıkıntısını yaşıyoruz. Takdir edersiniz ki, birçok takım kendi öz kaynaklarına döndü. Çok da önemli oyuncular meydana çıktı. Onlar dahi bugün vazgeçiyorlar, tekrar transfere yöneliyorlar. Transfer demek doğru bir şey mi? Değil. Avrupa’da bir takım 20 oyuncu bıraktı, 20 oyuncu aldı, bunu duyamazsınız, göremezsiniz. Ama bizim ligimiz hep 20 oyuncu bırak, 20 oyuncu al, hep böyle geçiyor. İyi takım nedir? Kadrosunu korur, bırakacak oyuncusunu bırakır, transferine izin verdiği oyuncuya transfer yaptırır, 4 – 5 tane tespit ettiği oyuncuyu alır, yoluna devam eder. Sağlıklı kulüp budur. 15 oyuncu gitti, 15 oyuncu geldi, denildiği zaman orada sağlıksız bir ortam var demektir. Ülke futbolu adına bunu konuşuyorum. Bütün kulüplere baktığınızda, bu böyle. 4 – 5 kulübün transfer yasağı var. Bu kulüplerin hocaları televizyonlarda konuşamıyor. Diplomasi yetersiz. O zaman ne alta dönebiliyoruz, ben de istiyorum altyapıdan gelen özkaynaklardan gelen oyuncularla yola çıkalım, onlardan da 3 – 4 tane oynatalım, var, içimizde var oyuncu var ama taraftar hep transfer bekliyor. Hazırlık maçlarındaki durumumuzu görüp oradan bir değerlendirme yapmamız lazım” dedi.