Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

‘TOPRAKTAN TOPRAĞA BİYOBOZUNUR ATIK YÖNETİMİ’ PROJESİ BOLU’DA HAYATA GEÇİYOR

‘TOPRAKTAN TOPRAĞA BİYOBOZUNUR ATIK YÖNETİMİ’ PROJESİ BOLU’DA HAYATA GEÇİYOR
Bolu Belediyesi, Pazar yerlerinden çıkan organik atıkların doğaya yeniden kazandırılması, sürdürülebilir tarım ve ekosistem için örnek bir çalışmaya imza atıyor. Bolu’da artık sebze ve meyve atıkları kaynağında ayrıştırılarak komposta dönüştürülecek. Elde edilen kompostlar ise toprak iyileştirici olarak çiftçilere dağıtılacak.

Örnek proje kapsamında gastronomi dünyasının Nobel’i sayılan Basque Culinary World Prize’da iki yıl üst üste ‘Dünyanın En iyi 10 Şefi’ arasına giren ilk ve tek Türk şef olan sosyal girişimci Ebru Baybara Demir, Bolu Belediyesi’nin davetlisi olarak dün akşam Bolu’da bir seminer verdi.

Bolu Belediyesi Necip Fazıl Kültür Merkezi Salonu’nda gerçekleşen seminerde Ebru Baybara Demir, 13 şehir ve 52 belediyenin de destekçisi olduğu ‘Topraktan Toprağa Biyobozunur Atık Yönetimi’ projesinin detaylarını anlattı.

Verimli geçen seminerin ardından Baybara, kendisine eşlik eden Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın eşi Meral Özcan, belediye personelleri ve diğer katılımcılarla birlikte Pazar yerine giderek, kompost haline dönüştürmek üzere sebze atıkları topladı.

Etiketler: bolu haberler