Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

“TOPLUMUN SAĞLIĞI SENİN CANININ SIKILMASINDAN DAHA ÖNEMLİ”

“TOPLUMUN SAĞLIĞI SENİN CANININ SIKILMASINDAN DAHA ÖNEMLİ”
Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, ülke genelinde artan korona virüs vakaları üzerine Bolu halkına yeniden çağrıda bulundu. Vatandaşlara dışarı çıkmamaları konusunda uyardı. Özcan; “Lütfen gidin evinizde oturun. Kimsemiz yok demeyin. Kimseniz var, biz varız. Bir ihtiyacınız olduğunda 444 56 28’i arayın” dedi.

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, ülke genelinde artan korona virüs vakaları üzerine Bolu halkına yeniden çağrıda bulundu. Vatandaşlara dışarı çıkmamaları konusunda uyardı. Özcan; “Lütfen gidin evinizde oturun. Kimsemiz yok demeyin. Kimseniz var, biz varız. Bir ihtiyacınız olduğunda 444 56 28’i arayın” dedi.

Haber: Aslı Akış

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan geçtiğimiz hafta sonu,  Bolu Belediyesi’ne bağlı İtfaiye Müdürlüğündeki anons sistemi üzerinden halka seslenerek, yaşlıların büyük risk altında olduklarını, sokakta acil işi olmayan tüm vatandaşları evlerine dönmeye ve hijyen kurallarına uymaya davet etmişti. O uyarıları dikkate almayanlara yönelik Başkan Özcan yeniden açıklamada bulunarak belediyenin, valiliğin, emniyetin ve sağlık müdürlüğün tüm tedbirleri aldığının altını çizerek; “Değerli büyüğüm senin hayatını korumak için biz bu tedbirleri alıyoruz. Toplumun sağlığı senin canının sıkılmasından daha önemli” diye konuştu.

“SİZ YETER Kİ EVİNİZDE OTURUN”

Başkan Özcan, Koronavirüse yönelik yapılan uyarıların dikkate alınmadığını vurgulayarak; “Dün olduğu gibi bugünde aracım ile birlikte bolunun tüm caddelerini, sokaklarını, parklarını neredeyse tamamını dolaştım. Ancak kaç gündür yaptığımız uyarıların sonuç vermediğini üzülerek gördüm. Saat başı televizyonlarda uyarılar yapılıyor. Valilik uyarıyor, emniyet uyarıyor, sağlık müdürlüğü uyarıyor, belediye olarak biz uyarıyoruz. Daha dün dahili anons sisteminden bir konuşma yaptım. Durumun ciddiyetini anlattım. Ancak bugün yine caddeleri ve parkları ziyaret ettiğimde, özellikle risk grubu olan 65 yaş üstü insanların yine sokaklarda dolaştığını görüyorum. Bazen kendim uyarıyorum, diyorlar ki evde canımız sıkılıyor. Değerli büyüğüm senin hayatını korumak için biz bu tedbirleri alıyoruz. Devletimiz bu tedbirleri alıyor. Belediyelerimiz bu tedbirleri alıyor. Dışarıya neden çıkıyorsunuz. Toplumun sağlığı senin canının sıkılmasından daha önemli. O anlamda ne ihtiyacın varsa biz belediye olarak hazırız. 444 26 58’i ara. Elektrikçiye mi ihtiyacın var biz göndereceğiz. Yemeğe mi ihtiyacın var biz göndereceğiz. Suyun mu arıza yaptı, biz bununla ilgili kişileri göndereceğiz. Odalarımız ile konuşuyoruz. Yarından itibaren evlere paket servisi yapacak, marketlere, kasaplara, manavlara telefon numaraları ile birlikte açtırtacağız sizlere. Siz yeter ki evinizde oturun”  ifadelerini kullandı.

“GENÇLER BİZE BİR ŞEY OLMAZ DEMEYİN”

Koronavisü hafife alan İtalyanları örnek gösteren Başkan Özcan gençlere de bize bir şey olmaz diyerek sokaklarda dolaşmamalarını istedi. Özcan; “Bir uyarı da gençlere, nasıl olsa bizlere bir şey olmaz diyerek sokaklarda dolaşıyorlar. Elbette hastalık kapma riskiniz az. Biz bunu biliyoruz. Tıp hocaları bunları söylüyor ama sizler birer taşıyıcısınız. Sizin sokakta olduğunuz her an risk grubu altında olan yaşlılarımız açısından tehdit büyüyor. O yüzden lütfen evinize gidin. Evinizde oturun. Bu geçici bir süre. Hayat boyu evinizde oturacak değilsiniz. Fakat bunu hafife alan İtalyanların bugün yaşadığı durum ortada. İtalya’da bu hastalıktan dolayı 5 bin civarında ölü var. 60 bin, 70 bin civarında hasta var. Daha ne kadar yayıldığı ve yayılacağı da belli değil. O yüzden ben sok kez ikaz ediyorum. Lütfen gidin evinizde oturun. Elzem bir durum olduğunda da kimsemiz yok demeyin. Kimseniz var. Biz varız. 444 26 58’i arayın” şeklinde konuştu.