Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

TIP FAKÜLTESİNDE MEZUNİYET HEYECANI

TIP FAKÜLTESİNDE MEZUNİYET HEYECANI
Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Tıp Fakültesinde mezuniyet ve yemin töreni düzenlendi. 11’inci dönem mezunlarının verildiği törende, sevinç ve gurur bir arada yaşandı.

Kongre Merkezi Bordo Salonda gerçekleştirilen mezuniyet ve yemin törenine; Bolu Vali Vekili İlhan Turgut, Bolu Belediye Başkan Vekili İsa Özcan, BAİBÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Mustafa Yaman, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Samettin Gündüz, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muhammet Güzel Kurtoğlu, Genel Sekreter Murat Tok, Bolu İl Sağlık Müdür Vekili Salih Ayan, İzzet Baysal Vakfı Mütevelli Heyeti ve Yönetim Kurulu Üyeleri, dekanlar, öğretim elemanları, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklâl Marşı’nın okunmasıyla başlayan törenin açılış konuşmasını yapan Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muhammet Güzel Kurtoğlu, Tıp Fakültesinde son 11 yılda mezun verilen 630 öğrenciye, bu dönem 102 pırıl pırıl genç hekimin eklendiğini vurguladı.

Konuşmasını genç hekimlere seslenerek sürdüren Prof. Dr. Kurtoğlu, özetle “Bitmeyeceğini düşündüğünüz 6 yılı geride bıraktınız. Aramıza katıldığınız andan itibaren uykusuz gecelerden, zorlu sınavlardan geçmiş, birçok tanımadığınız öğrencinin, hocaların ve çalışanların olduğu farklı bir ortama gelmiştiniz. Heyecanlı ve endişeliydiniz. Eğitim sürecinde hastalıkla, girişim mekanizmaları, hasta ve yakınlarına ait psikolojik etkilenmeler, hastalıkların toplumsal neden ve sonuçları hakkında bilgilerle donanmaya başladınız. 4’üncü ve 5’inci sınıfa geldiğinizde artık kazanımlarınızı gerçek hastalıkların bulunduğu ortamlarda, onları muayene ederek, hastaları ve hastalıkları hocalarınızla tartışarak ele almak zamanı gelmişti. Sırtınızda beyaz önlük, boynunuzda steteskoplar, kalplerinizde türlü heyecanlarla poliklinikleri, hasta servislerini, ameliyathaneleri, laboratuvarları doldurdunuz. İntörn oldunuz ve artık mesleğin eşiğine geldiniz. Yeni doğan bebekler ve ellerinizde şifa bulan hastalarınızla neşelenirken bir diğer taraftan yaşam savaşı veren, acılı ve ölümle sonuçlanan hüzünlü anlarınız da oldu. Artık şimdi, bizlerin, hocalarınızın, ailelerinizin gurur kaynağı birer hekimsiniz. Rabbimizin dediği gibi, ‘Her zorluğun arkasında bir ferahlık, bir kurtuluş vardır’ muştusuyla bu göreve geldiniz.” diye konuştu.

“İyi bir tıp eğitimi kuşkusuz iyi bir alt yapı ve kalite güvencesine sahip bir hastane donanımıyla mümkün olmaktadır.” diyen Prof. Dr. Kurtoğlu, özetle “Üniversite hastanemizin daha da gelişmesi yönünde Sayın Rektörümüzün ve Sağlık Bakanlığımızın ciddi gayretleri vardır. Hastaneyi büyütmek ve daha modern şekilde donatmak gayreti mevcuttur. Temel Tıp Bilimleri Morfoloji ek binamız hızla yükselmektedir ve nasip olursa 2020 yılında yeni alt yapısıyla hizmet vermeye başlayacaktır.” dedi. Dönem birincisinin konuşması ve Bolu Valisi Ahmet Ümit’in tebrik mesajının okunmasının ardından tören, protokol konuşmaları ile devam etti.

Bolu Vali Vekili İlhan Turgut, tüm mezunları, onlara emek veren anne ve babalar ile öğretim elemanlarını bu gurur verici tablodan dolayı tebrik ederek, bu tablonun ülkemize hayırlar getirmesini diledi.

“Bu Ülkenin Çok Kıymetli Üniversitelerinin Birinden Mezun Olmaktasınız.”

İlhan Turgut, sözlerini özetle “Sevgili genç doktorlar, bu ülkenin çok kıymetli üniversitelerinin birinden mezun olmaktasınız. Bunca emek verdiniz, sıkıntılar çektiniz, anne babalarınız sıkıntılar çekti. Öğretim üyelerimiz, üniversitemiz, devletimiz bütün imkânlarını sizlere sundu. Sonuçta sizler de bu noktaya geldiniz. Şunu iyi değerlendirmeniz gerekiyor. Gençler olarak geleceğe umutla bakmalısınız. Bu topraklar Tıp ilminin doğduğu topraklar aslında. Dolayısıyla bunu iyi öğrenip, Tıp ilminin nasıl geliştirilmesi gerektiğini, emperyalist ülkelerin ilmi nasıl insanlık tarihinde kullandıklarını, dolayısıyla bizim de Tıp ilmini geliştirerek onların elinden bu imkânı almamız gerektiğini öğrenmeniz gerekiyor. Toplum, bugün doktora her zaman güvenir. Sizler de toplumun bu güvenini boşa çıkarmayın. Devlet, sizlerden gelecekte sadece hastanelerde mesai saatlerini doldurmayı değil bilime aranızdan katkı sunacak insanları çıkarmayı hedeflemekte. Toplumu iyi tanıyıp, çok çalışıp emek vererek sorunlara çözüm aramalı, bunu kendinize bir yol olarak belirlemelisiniz.” ifadelerini kullandı.

Bolu Belediye Başkan Vekili İsa Özcan ise, “İzzet Baysal Babamızın yaptığı İzzet Baysal Tıp Fakültesi’nden mezun olduğunuz için ileride gurur duyacaksınız, mesleki yaşamınızda başarılar diliyorum, saygılar sunuyorum.” dedi.

Rektör Vekili Prof. Dr. Mustafa Yaman ise, üniversitemizde 6 yıllık yoğun bir eğitim sürecinin sonucunda mezun olan genç doktorlarımızı yeni bir hayata hem sevinç hem hüzün içinde uğurladığımızı söyledi.

“Üniversitemizin Sağlık Alanında Ön Plana Çıkmasını Önemsiyoruz.”

Tıp Fakültesinin temelinin 1998 yılında İzzet Baysal tarafından atıldığını, ilk öğrencilerini 2003 yılında alan fakültenin ilk mezunlarını ise 2009 yılında verdiğini hatırlatarak, “Başta Sayın Rektörümüz olmak üzere üniversite yönetimi olarak bizler, üniversitemizin sağlık alanında ön plana çıkmasını, tanınmasını ve bu alanda ilerlemesini önemsiyoruz. Bu sebeple çok yakın bir zamanda Sağlık Bilimleri Fakültesi’ni açmış bulunmaktayız. Fakültemizin ve buna bağlı olarak hastanemizin ihtiyaç duyduğu hem fiziksel hem akademik anlamdaki taleplerini karşılamak için büyük çaba sarfediyoruz. Fakültemize bağlı hastanemiz sadece Bolu halkına değil bütün Batı Karadeniz havzasına ve bütün illere hizmet etmektedir.” dedi.

Mezunlara seslenen Prof. Dr. Yaman, özetle “Yoğun ve tempolu geçen bu 6 yılda sizin en donanımlı, en yetkin yetişmenizi sağlayan asistanından profesörüne 313 akademik personelimize teşekkür ediyorum. Bunu özellikle vurgulamak istiyorum ki iyi bir fakülte ve üniversiteden mezun olduğunuzu unutmayınız. Üniversitemizin TUS’taki başarısının da önemli bir seviyede olduğunu bilmenizi istiyorum. Zamanla güncelliğini yitiren bilgilerinize yenilerini ekleyin. Özellikle insan sağlığını ilgilendiren böyle bir alanda, sağlık bilgileri ve sağlıkta kullanılan teknoloji her gün hızla değişmekte. Bundan dolayı sıklıkla kendinizi güncelleyip iyi bir hekim olunuz. İyi bir hekim olmanın yanı sıra, iyi bir insan, iyi bir anne baba, iyi bir vatandaş olmayı da unutmayınız. Hekimlik mesleği en saygın mesleklerin başında geliyor. Şu an yeni atıldığınız mesleğinizde aldığınız sorumluluk oldukça büyük. İster hasta olsun ister hasta yakını olsun sizlere bambaşka bir profille bakacaktır. Bu sebeple sizlerin iyi birer hekim olmanızdan hiçbir kuşkumuz olmayacaktır. Çünkü bununla ilgili üniversitemizden iyi bir bilgi, alt yapı ve donanım aldığınızdan hiçbir şüphemiz yok. Bugün sizleri uğurluyoruz. Allah yolunuzu açık etsin, geleceğinizi aydın kılsın.” ifadelerini kullandı.

Bolu İl Sağlık Müdür Vekili Salih Ayan ise, “Herkesin bedeni, zihni ve sosyal bakımdan tam bir iyilik hali içinde hayatını sürdürmesini sağlamakla kanuni görevi bulunan Sağlık Bakanlığımızın Bolu İl Sağlık Müdürlüğü olarak 7/24 hizmet sunulan, devamlı gelişen ve değişen, teknolojiye ayak uyduran, dünya standartlarında hizmet sunan ve sağlığın lokomotifi olan siz değerli hekimlerimizin devamlı yanındayız ve destekçisiyiz. Bolu valiliğimiz ve Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörlüğümüzce yapılmış olan birlikte kullanım protokolü kapsamında İzzet Baysal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne İl Sağlık Müdürlüğü olarak maddi ve manevi konuda destek vermeye devam ediyoruz. Değerli genç hekimlerimiz, 6 senelik meşakkatli bir eğitimden sonra doktor oldunuz. Her birinizi tebrik ediyoruz. Devlet hizmet yükümlüsü olarak aziz milletimize ve güzel ülkemizin her bir yöresine atandığınızda, hizmetin en güzelini yapacağınıza inanıyoruz.” diye konuştu.

“Ahmet Baysal’ın Sevgi, Muhabbet ve Tebriklerini Getirdim.”

Son olarak İzzet Baysal Vakfı adına bir konuşma yapan Nejat Eratalar ise, genç doktorları kutlayarak, İzzet Baysal Vakfı Başkanı Ahmet Baysal’ın sevgi, muhabbet ve tebriklerini iletti; başta Rektör Prof. Dr. Mustafa Alişarlı olmak üzere Dekan Prof. Dr. Muhammet Güzel Kurtoğlu ve öğretim elemanları ile sabır, meşakkat ve özveriyle yeni doktorlar yetiştirilmesine katkı sağlayan aileleri kutladı. Konuşmasında mezunlara da seslenen Eratalar, Tıp mesleği dışında tutkuyla bağlandıkları bir meşgalelerinin olması gerektiğini vurgulayarak, “İzzet Babamızın 10 öğüdünü hatırlarsak eğlenmek, gülmek yaşam pastasının kreması değil miydi? Sizlere bu engelli ama çok keyifli yolda başarılar diliyorum.” diyerek sözlerini tamamladı.

Törende mezunlar, hazırladıkları çeşitli etkinliklerle merhum İzzet Baysal’ı ve görevi başında şehit düşen doktorları andılar. Dereceye giren öğrencilere teşekkür plaketleri ve mezuniyet belgeleri protokol üyeleri ve öğretim elemanları tarafından takdim edildi. Ardından tüm öğrencilere, mezuniyet belgeleri sunuldu.


Tören, Hekimlik Yemininin edilmesinin ardından keplerin havaya fırlatılmasıyla sona erdi.