Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

TEMAD 35. KURULUŞU YILDÖNÜMÜNÜ KUTLADI

TEMAD 35. KURULUŞU YILDÖNÜMÜNÜ KUTLADI
Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği’nin 35. kuruluş yıldönümü dolayısıyla Anıtpark’ta bir tören düzenlendi.

Haber: Aslı Akış

TEMAD Bolu Şubesi, kuruluşunun 35’inci yıl dönümü ve Dünya Astsubaylar Gününü kutlamak amacıyla düzenlenen törene, Bolu İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Ömer Ersever, Bolu TEMAD İl Başkanı Selahattin Ünlüefe, TESUD Bolu Şube Başkanı Ahmet Şerafettin Yamaner,  subaylar, gaziler, dernek üyeleri ve davetliler katıldı.

Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD)’nin 35. kuruluş yıldönümü ve Dünya Astsubaylar günü, Emekli Astsubaylar Derneği Bolu Şubesi tarafından düzenlenen tören Atatürk Anıtına çelenk konulması, saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile başladı.

Emekli Astsubaylar Derneği Bolu İl Şubesi Başkanı Kd. Bçvş. Selahattin Ünlüefe günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Ünlüefe; “Milletimiz tarihini kahramanlık destanları ile yazmış, bağımsızlığını bu uğurda can veren şehit ve gazileri ile kazanmıştır. Vatanın bölünmez bütünlüğü Türkiye Cumhuriyetinin bekası, milletimizin huzur ve güvenliğinin sağlanması uğruna canlarını ortaya koyan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile silah arkadaşları olmak üzere tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazi ve malullerimize şükran ve minnetlerimizi sunarız.

“AMACIMIZ TÜRKİYE CUMHURİYETİNİN İLKE VE DEVRİMLERİNİ KOLLAMAK”

TEMAD, askerliği kendine meslek olarak seçmiş ve bu uğurda sayısız şehitler vermiş ve vermekte olan ülke geleceğine her yönden katkı sağlamış Türk silahlı kuvvetlerinin emir ve komuta zinciri içinde ayrılmaz bir parçası olan astsubayların emekli olduktan sonra bir araya gelerek kurdukları kamu yararına çalışan bir dernek ve bir sivil toplum kuruluşudur. Amacımız,  Atatürk’ün kurup bizlere emanet ettiği laik ve demokratik Türkiye Cumhuriyetini ilke ve devrimleri kollamak, ilelebet yaşatmak için sivil toplum örgütü olarak mücadele etmek, astsubaylar olarak kazanılmış fakat alınamayan özlük haklarımız konusunda yasal olarak çalışmalar yapmak” ifadelerini kullandı.

“BARIŞ PINARI HAREKATI” MUTLAKA AMACINA ULAŞACAKTIR”

Emekli Astsubaylar Derneği Bolu İl Şubesi Başkanı Kd. Bçvş. Selahattin Ünlüefe konuşmasının sonunda, Türkiye'nin güney sınırında oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu yok etmek, bölgeye barış ve huzuru getirmek amacıyla başlatılan Barış Pınarı Harekatı'nın amacına ulaşacağını vurgulayarak; “Bizler emekli astsubaylar olarak tüm dünyaya seslenmek istiyoruz. Terör koridorunun yok etmek için Suriye’nin kuzeyi Fırat’ın doğusunda ülke olarak başlattığımız “Barış Pınarı Harekatı” mutlaka amacına ulaşacaktır.  Bizler ebedi başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “size savaşmayı değil ölmeyi emrediyorum” emrine istinaden mesleğe başlarken, bu vatan için seve seve canımızı vermeye yemin ettik. Barış Pınarı Harekatı’nı başarıyla icra eden kahraman Mehmetçiklerimiz, silah arkadaşlarımız ve bütün dünya karşımızda olsa dahi bizler her zaman göreve hazır ve yanınızdayız” şeklinde konuştu.

 

Tören hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi.