Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

TEKNOLOJİK GÖRÜNTÜLEME ARACIYLA KANALİZASYON HATLARI TEMİZLENİYOR

TEKNOLOJİK GÖRÜNTÜLEME ARACIYLA KANALİZASYON HATLARI TEMİZLENİYOR
Bolu Belediyesi Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü ekipleri şehir kanalizasyon hattını görüntüleme sistemi aracılığıyla görüntüleyerek, tespit edilen tıkanıklara anlık müdahale ediyor. Su ve Kanalizasyon Müdür Vekili Adnan Demirel, karşılaşılan tıkanmaların genellikle atık yağlar ve farklı nesnelerden kaynaklı olduğunu belirterek, “Özellikle atık yağlar çok ciddi sorunlara neden oluyor. Vatandaşlarımız lütfen evlerinde kullandıkları atık yağlarını lavaboya dökmesinler. Kanalizasyon sistemimize ciddi zararlar veriyor.” dedi.


Bolu Belediyesi tarafından planlı altyapı yatırımları hız kesmeden devam ederken, şehir kanalizasyon hattı da görüntüleme aracı vasıtasıyla kontrol edilip temizlenmeye başlandı.

Kamera ile tespit edilen tıkanıklıklar açılıyor

Çalışma kapsamında Bolu Belediyesi Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü ekipleri, 43 mahalleyi sokak sokak dolaşarak kanalizasyon ve yağmur suyu hatlarını kamera sistemiyle görüntülüyorlar.  Teknolojik görüntüleme aracı kullanılarak gerçekleşen çalışmalarda Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü ekipleri, çeşitli nedenlerle yaşanan tıkanıkları bir bir tespit ediyor. Ekipler daha sonra ise söz konusu tıkanıklığa müdahale ederek, kanalizasyon hattının verimli ve sağlıklı çalışmasını sağlıyorlar.

Bu sayede kanalizasyon ve yağmursuyu hatlarındaki olası taşkınların önüne geçiliyor. Ayrıca çalışmalarda elde edilen veriler de dijital ortama aktarılarak, oluşturulan şehir ‘kanalizasyon haritası’ ile kanalizasyon ve yağmursuyu hatları kontrol altına alınıyor.

“Amacımız sağlıklı bir altyapı sistemi oluşturmak”

Gerçekleşen çalışmalar hakkında bilgiler veren Bolu Belediyesi Su ve Kanalizasyon Müdür Vekili Adnan Demirel, Bolu’da 1.000 kilometre kanalizasyon ve 400 kilometrelik yağmursuyu hattı olduğunu belirterek, “Zamanla bu hatlarda kullanımdan kaynaklı bazı sıkıntılar yaşanmakta. Bununla ilgili olarak bu yıl ciddi bir temizleme çalışması yaptık. Bu çalışmayla birlikte bu yıl altyapıda ciddi bir rahatlama olacağını bekliyoruz. ” dedi.

Söz konusu çalışmalarda görüntüleme sistemi kullanıldığını ifade eden Demirel, “Görüntüleme ile noktasal hasarları da tespit ediyoruz. Tabi ki tıkanıklıklar sadece kullanımdan değil. Bolu’nun zemin yapısından kaynaklı hasarlar da oluşabiliyor. Amacımız hem bu hasarları gidermek hem de sağlıklı bir altyapı sistemi oluşturmak. Bununla ilgili önümüzdeki süreçte çalışmalarımızı daha da arttıracağız” diye konuştu.

Atık yağlar kanalizasyon hattının en büyük düşmanı

Demirel ayrıca, lavabolara dökülen ‘atık yağlar’ ile tuvaletlerden atılan bebek bezi, ıslak mendil gibi cisimlerin kanalizasyon hatlarının zamanla tıkanmasına neden olduğunu söyledi. Bu tür görüntülerle sıkça karşılaştıklarını belirten Demirel, Bolu halkına çağrıda bulunarak, “Bunlar hattın doğal akışına zarar veriyor. Atık yağlar, bebek bezleri, kolonyalı mendiller, bu tür şeyler atılınca kanalizasyondan gidiyor mu? Evet, ancak zamanla hatların tıkanmasına sebep oluyor. Genelde kullanımdan kaynaklı sorunlar yaşıyoruz. Özellikle atık yağlar çok ciddi sorunlara neden oluyor.  O nedenle vatandaşlarımız lütfen evlerinde kullandıkları atık yağlarını lavaboya dökmesinler. Kanalizasyon sistemimize ciddi zararlar veriyor. Bunlara dikkat edersek daha konforlu bir altyapı ile hizmet verebiliriz.” ifadelerini kullandı.
Etiketler: bolu haberler