Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

Teknolojide Türk mühendislerin gücü

Teknolojide Türk mühendislerin gücü
Bulutistan yerli teknoloji şirketi , DC Turkiye Cloud & Datacenter Summit 2020’de geliştirdiği yeni teknolojilerini duyururken Türk mühendis ve yazılımcıların başarısına vurgu yaptı.
Yerli teknoloji şirketi Bulutistan,9 Aralık’ta düzenlenen IDC Turkiye Cloud & Datacenter Summit 2020’de açık kaynak kodlu yeni teknolojilerini açıkladı. Bulutistan Kurucu Ortağı Orçun M. Özalp, Türk mühendislerin gücüne değinerek “Açık kaynak kodlu teknolojiler kullanarak geliştirdiğimiz yenilikçi bulut servislerimizi ve arkasında desteğini veren Türk mühendislerimizin gücünü hep birlikte ülkemiz için değere dönüştürme yolunda emin adımlarla ilerliyor ve bundan onur duyuyoruz” dedi.

Orçun M. Özalp ,Şirketlerin veya organizasyonların teknoloji gereksinimleri çok hızlı bir şekilde değiştiğini ve beklentilerin  farklılaştığını belirterek "Yeni bir iş sunduğunuzda ilk dikkat edilen husus, ortaya çıkarılan yazılımın ne kadar gelişime açık olduğu. Bu noktada açık kaynak kodlu teknolojilerin yerli yazılımcı ve mühendislerle güzel noktalara geleceğini düşünüyorum. Konteyner olarak ifade ettiğimiz, uygulamaları tüm işletim sistemlerinde yazılıma ihtiyaç duymadan çalıştırmamızı sağlayan teknolojinin yanı sıra konteyner haline getirilmiş uygulamaları kolaylıkla yönetmenizi sağlayan Kubernetes teknolojisi bulut servislerimizi güçlendirecek" dedi.

Özalp Türkcron olmaya adım adım ilerlediklerini  belirterek “Günümüzde pandemi sebebi ile yeni normallerin oluşmaya başlaması ve özellikle şirketlerin dijital dönüşümünün kaçınılmaz şekilde hızlanması, bulut bilişim servislerini bu sürecin tam merkezine getirdi. Bu potansiyeli en iyi şekilde kullanan teknoloji şirketlerinin Türkiye’den de bir unicorn çıkarması an meselesi. Biz Bulutistan olarak, son 4 yılın en hızlı büyüyen teknoloji şirketi olmayı başardık ve TürkCorn olmaya adım adım yaklaşıyoruz” dedi.