Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

TEKNOFEST’E DAMGA VURAN ÖĞRENCİLERE VALİ ÜMİT’TEN ÖDÜL

TEKNOFEST’E DAMGA VURAN ÖĞRENCİLERE VALİ ÜMİT’TEN ÖDÜL
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı öncülüğünde, Türkiye’nin önde gelen teknoloji şirketlerin, kamu kurumların, medya kuruluşların ve üniversitelerin desteğiyle “Milli teknoloji hamlesi” sloganıyla, Türkiye toplumunun teknoloji üreten bir topluma dönüşmesi amacıyla bu yıl üçüncüsü düzenlenen Teknofest’e katılarak ilimizi başarıyla temsil eden ve projeleri ödül alan öğrenciler ve öğretmenlere Bolu Valisi Ahmet Ümit tarafından ödül verildi.

Haber: Aslı AKIŞ

Ödül Törenine Bolu Valisi Ahmet Ümit, Bolu İl Milli Eğitim Müdürü Cemil Sarıcı,  Bolu Bilim Ve Sanat Merkezi Müdürü Dr. Ferdi Kılıç, dereceye giren öğrenciler ve öğretmenleri katıldı.

Bolu Valisi Ahmet Ümit, 24-27 Eylül arsından Gaziantep’te düzenlenen TEKNOFEST 2020 festivali etkinliğine projeleri ile katılan ve başarılı olan öğrenci ve öğretmenleri kabul ederek, başarılarından dolayı kutladı ve ödüllendirdi.

ÖDÜLLERİ TAKDİM EDİLDİ

Gaziantep'te 24-27 Eylül tarihleri arasında düzenlenen dünyanın en büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali "TEKNOFEST 2020" de “İnsanlık Yararına Teknoloji Yarışması Afet Yönetimi” Kategorisinde  “Miselyumlu Yanmayan Dış Cephe Kaplaması” isimli proje ile Türkiye birincisi olan Bolu Bilim ve Sanat Merkezi öğrencileri İnci Begüm Topaloğlu ve Mehmet Efe Benderlioğlu ile öğretmenleri Mehmet Çeltek’e;  Eğitim Teknolojileri yarışmasına “Robotik Asistanım” projesiyle katılan Bolu Bilim ve Sanat Merkezi öğrencileri Dilara Yalçın, Metehan Koç ve Ömer Yiğit Erdem, öğretmenleri Mehmet Bütün’e; İnsanlık Yararına Teknoloji Yarışması Afet Yönetimi Kategorisinde “Miselyumlu Yanmayan Dış Cephe Kaplaması” projesiyle Bolu Bilim ve Sanat Merkezi öğrencileri İnci Begüm Topaloğlu ve Mehmet Efe Benderlioğlu’na ve son olarak İnsanlık Yararına Teknoloji yarışması Sosyal İnovasyon kategorisinde “Tekno Kızlar Akıllı Sağlık Kemeri” projesiyle 50. Yıl İzzet Baysal Ortaokulu öğrencileri Esra Armağan, Elif Didem Çınar ve Defne Karadoğan, öğretmenleri Tanju Cengiz’e ödülleri Bolu Valisi Ahmet Ümit tarafından takdim edildi.

“ÖDÜLER DAĞITILDI BİRİNCİLER BELLİ OLDU”

Ödül töreninde bir konuşma yapan Bolu Valisi Ahmet Ümit, TEKNOFEST 2020 festivaline katılan ve birincilik alınan ödülün çok anlamlı olduğuna dikkat çekerek; “24-27 Eylül günlerinde Türkiye’de 3’üncüsü yapılasın TEKNOFEST 2020 festivalini Gaziantep’te tüm Türkiye izledi. İlk baştan beri hesap ettiğimizde 100 binin üzerinde katılımcıyla bu festival başladı. Gaziantep’te gerçekleştirildi, birinciler belli oldu, ödüller dağıtıldı. Gaziantep’te yapılan bu festivalde bizde 3 takımla katıldık. Katılmış olduğumuz 3 takımdan 1 tanesi birinci oldu kendi kategorisinde. Bu çok anlamlı bir ödül” şeklinde konuştu.

“ÇOK BÜYÜK BİR DEVLETİN VE MİLLETİN EVLATLARIYIZ”

Vali Ümit, Türk milletinin tarih boyunca çok büyük bir millet ve devletin evlatları vurgusunu yaparak; “Biz tarih boyunca insanlığa medeniyet sunmuş, medeniyetimizin tamamlayıcı unsurlarıyla birlikte tarih boyunca insanlığa medeniyetler sunmuş çok büyük bir devletin çok büyük bir milletin evlatlarıyız. Ne yazık ki, 17.yüzyıldan itibaren eski ihtişamımız yavaş yavaş geriledi. 1. ve 2. Dünya savaşları yaşandı. Daha sonra biz Kurtuluş Savaşını yaşadık. Türkiye Cumhuriyeti kuruldu. Türkiye Cumhuriyeti kurulduğunda ülkemiz belki de bir toplu iğneye muhtaçtı.  Kısacası bütün her şey dışarıdan geliyordu. Çünkü savaşlarla uzun yıllar meşgul edilmiştik. Bu vesileyle devletimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere onun şahsında bu devletin bütün kurucularına rahmetle yad ediyorum” ifadelerini kullandı.

“GELİŞEN BİR TÜRKİYE GELİŞEN TÜRKİYE’NİN YETİŞEN GENÇLERİ VAR”

Son yıllarda özellikle savunma sanayinde çok büyük gelişmeler kat edilmeye başlandığını belirten Vali Ahmet Ümit; “Bugün ülkemiz dünya genelinde dosta güven veren, düşmanlara da korku salan çok büyük devlet olduğunu herkes kabul etmiş durumda. Gelişen bir Türkiye ve gelişen Türkiye’nin yetişen gençleri de var.  Bugün burada gelişen Türkiye’mizin, yetişen gençlerimizin almış olduğu hediyeleri kendilerine takdim ettik. Ödüllerin zaten İçişleri Bakanımız kendilerine vermişti. Almış oldukları ödülün yapmış oldukları işin kıymeti çok önemli. Gelişen Türkiye’de bu gençlerimiz ve bunlar gibi yüzlercesi, binlercesiyle beraber inşallah tekrar icatlarda, keşiflerde, teknolojide kısacası hayatın olduğu her yerde çalışmalarımız sürecek. Biz gençlerimizle beraber inşallah Dünya’da bütün insanlığa hizmet sunan büyük bir milletin evlatları olduğumuzu bir kez daha göstereceğiz. Gençlerimizi tebrik ediyoruz” diye konuştu.

“GELECEĞİMİZ GENÇLERİMİZİN ELİNDE ŞEKİLLENECEKTİR”

Birlik ve beraberliğin Bilim ve Teknoloji ile desteklendiği takdirde insanlığın bizden faydalanacağını dile getiren vali Ahmet Ümit; “Sanayi ve Teknoloji Bakanımız, Türkiye Teknoloji Vakfının kurucuları başta olmak üzere festivalin düzenlenmesinde emeği geçen herkese ayrı yeten ilimiz bağlamında öncelikle Milli Eğitim Müdürümüze, tüm yöneticilerimize çocuklarımızı yetiştiren öğretmenlerimize bu evlatlarımızı ben herkesi tebrik ediyorum. Aynı zamanda anne ve babalarını tebrik ediyorum. Geleceğimiz gençlerimizin elinde şekillenecektir. Bu gençlerimizde kendilerini bu şekilde gittikleri her yerde ödül alarak derece alarak birincilik alarak kendilerini ispat etmişlerdir ve edeceklerdir. Birlik ve beraberliğimizi bilim ve teknolojiyle desteklersek eğer biz dünyada eski ihtişamlı dönemlerimizi tekrar rahatlıkla yaşayabiliriz. Bu vesileyle bütün insanlık bizden faydalanabilir. Bu hizmet yolunda gayreti olan emeği olan herkese teşekkür ediyorum. Bütün çocuklarımıza, gençlerimize, öğretmenlerimize başarılar diliyorum. Tekrar kendilerini canı gönülden kutluyorum” şeklinde konuştu.

Bolu Valisi Ahmet Ümit konuşmasının ardından, projeleriyle TEKNOFEST etkinliğine katılan tüm öğrenci ve öğretmenleri ayrı ayrı tebrik etti ve hediye verdi.

 

Etiketler: bolu haberler