Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

TEKİN’İN "HDP'YE BAKANLIK" SÖZLERİ TEPKİ ÇEKTİ

TEKİN’İN
Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, katıldığı bir canlı yayın programında HDP'ye bakanlık verilebileceğini “Her partiye de verilebilir. O da anayasaya göre seçime bir hak kazanmış bir partidir” ifadeleriyle belirten Gürsel Tekin’i sert sözlerle eleştirdi.

Haber: Aslı Akış

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, katıldığı canlı yayında HDP'ye ilişkin çok tartışılacak açıklamalara imza attı. Tekin'in, "İktidar olursanız HDP'ye bakanlık verecek misiniz?" sorusuna verdiği cevap siyaset dünyasında tartışılırken Başkan Tanju Özcan’da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, partisinin yetkili kuruluna seslenerek, Gürsel Tekin ile ilgili gereğinin yapılmasını dile getirdi.

Başkan Özcan; “HDP’ye bakanlık verilebilir”ne demek. HDP, terör örgütü ile bağını kesti de bizim mi haberimiz yok? Bu söz en hafif tabirle aymazlıktır. Sözlerin parti adına bağlayıcılığı yok biliyorum. Bu yüzden Partimizin yetkili kurullarının Gürsel Tekin ilgili gereğini yapmasını umuyorum.” İfadelerini kullandı.

“HDP'YE BAKANLIK VERİLEBİLİR, HER PARTİYE DE VERİLEBİLİR”

Gürsel Tekin, "HDP'ye bakanlık verilebilir mi?" sorusuna "Benim hiç geri vitesim yok. Ben ne söylediğimi biliyorum. Tarih beni haklı çıkaracak. HDP konusu Çiçek'e başka bir TV'de sorulmuş. O da 'Elbette, neden olmasın' demiş. Şimdi bir akıl tutulması yaşanıyor. Demokrasi diyoruz... Millet iradesi diyoruz... Siyasi partiler olarak seçime gideceğiz ve milletimiz de onlara oy verecek. Milletin oy verdiği bir siyasi parti seçilecek.” demişti. 
Etiketler: bolu haberler