Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

T.C.’ ibaresinin eklenmesi talimatı verdi

T.C.’ ibaresinin eklenmesi talimatı verdi
Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Belediye Meclisi Toplantısında belediye tabelasına Türkiye Cumhuriyeti’nin kısaltması olan ‘T.C.’ ibaresinin eklenmesi talimatı verdi. Başkan Özcan’ın talimatı gereği; Pazartesi gününe kadar belediye tabelasına “T.C.” ibaresi eklenecek.

Bolu Belediye Meclisi’nin Nisan ayı ikinci birleşimi gerçekleştirildi. Belediye Başkanı Tanju Özcan başkanlığında gerçekleşen toplantıda Bolu Belediyesi tabelasına ‘T.C.’ ibaresi eklenmesi kararı alındı.

Dilek ve temenniler bölümünde söz alan CHP Belediye Meclis Üyesi Tahsin Mert Karagöz, 2013 yılından itibaren bankalardan başlayarak tüm resmi kurumlardan “T.C.” ibaresinin kaldırıldığını belirterek; “Vatandaşı olduğumuz Türkiye Cumhuriyeti’nin kısaltılmasını, yani T.C. ibaresini tekrar şanlı Bolu Belediyemiz’de yer almasını talep ediyorum.” ifadelerini kullandı.

CHP’li Karagöz’ün teklifi üzerine Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan da “Benim de talimatımdır. Meclis kararı alınmayacak bir konu zaten. Belediyenin önüne ‘T.C.’ ibaresini Pazartesi gününe kadar istiyorum” diyerek ilgili müdürlükten Pazartesi gününe kadar belediye binasında tabelalara “T.C.” ibaresi eklenmesi talimatı verdi.

Etiketler: