Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

“TBMM DEVRE DIŞI BIRAKILDIĞI İÇİN KARAR YOK HÜKMÜNDE”

“TBMM DEVRE DIŞI BIRAKILDIĞI İÇİN KARAR YOK HÜKMÜNDE”
Cumhuriyet Halk Partisi Bolu İl Başkanı Kazım Karsu Cumhurbaşkanı kararıyla feshedildiği ifade edilen İstanbul Sözleşmesi'ne ilişkin açıklama yaptı. Karsu, hükümeti en çok tebrik edenlerin başında tarikat liderlerinin geldiğini söyleyerek; "Osmanlıya 250 yıl matbaayı sokmayanlar Atatürk Türkiye’sini İran İslam Cumhuriyetine çevirmeyi düşünüyorlarsa fena halde yanılıyorlar" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Bolu İl Başkanı Kazım Karsu, Türkiye’nin ilk kez insan hakları ile ilgili bir sözleşmeden çekildiğini ve Anayasa’nın 90. maddesine göre bir sözleşmenin ancak kanunla çıkılabileceğini belirterek bu nedenle TBMM devre dışı bırakıldığı için kararın “yok hükmünde” olduğunu ifade etti.   

Başkan Karsu, sözleşmedeki maddelerin önemine işaret ederek; “Uluslararası anlaşmaların bir tanesini feshetmek, diğer uluslararası anlaşmaları da aynı yöntemle feshedebileceği anlamına geliyor. Bu Türkiye açısından çok sıkıntılı bir durumdur” şeklinde konuştu.  

CHP Genel Merkezi’nde Cumartesi günü yapılan toplantılar sonucunda İstanbul Sözleşmesi’nin feshedilmesine karşı Danıştay’a başvurulması kararının çıktığının altını çizen Başkan Karsu tüm kadın örgütleri ve ülkemizde yaşayan 42 milyon kadının bu davaya taraf olması için çağrıda da bulundu.

 

 

 

Etiketler: bolu haberler