Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

TAŞINMA KARARI ALINALI 8 YIL OLDU

TAŞINMA KARARI ALINALI 8 YIL OLDU
Bolu Valisi Erkan Kılıç, ilgili kurum yetkilileri ile birlikte Termik Santralin üretim sahasına yakın olması sebebiyle taşınacak olan Göynük İlçesine bağlı Himmetoğlu Köyü’nün yeni yerinde incelemelerde bulundu.

Haber: Aslı Akış

Dönemin Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’ın katılımıyla 2012 yılında temeli atılan Göynük Aksa Enerji Termik Santralinin üretim sahasında kaldığı için 2014 yılında taşınma kararı alınan Himmetoğlu Köyü’nü ziyaret eden Vali Erkan Kılıç, Köy muhtarı Mustafa Terli’den çalışmalar hakkında bilgi aldı.

8 yıldır taşınma çalışmaları devam eden ve bir türlü tamamlanamayan Göynük’e bağlı Himmetoğlu Köyünü ziyaret eden Vali Erkan Kılıç, köyün taşınmasında ki her aşamanın yakın takipçisi olacaklarını söyledi.

Göynük Kaymakamı Fatih Çevik, DSİ Müdürü Kazım Doğru,  Himmetoğlu Köyü ve köyün taşınacağı alan hakkında Bolu Valisi Erkan Kılıç’a bilgiler verdiler.

Vali Erkan Kılıç, mayıs ayında da Göynük İlçesine bağlı Himmetoğlu Köyü’nün Termik Santralin üretim sahasına yakın olması sebebiyle taşınacak yeni yerleşim alanında incelemelerde bulunmuş, köy sakinlerinin taleplerini dinlemişti. Köyün taşınmasındaki her aşamanın yakın takipçisi olacağını belirten Vali Kılıç, "Valiliğimizin koordinesinde Himmetoğlu Köy sakinlerimizin mümkün olan en kısa sürede yeni yerleşim alanına taşınmaları için gerekli çalışmalar yapılmaya devam edecektir" ifadelerini kullanmıştı. 

Etiketler: bolu haberler