Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

TARIMDA DİJİTAL DÖNÜŞÜM “TARIM CEBİMDE” İLE BAŞLADI

TARIMDA DİJİTAL DÖNÜŞÜM “TARIM CEBİMDE” İLE BAŞLADI
Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişci'nin tanıtımını yaptığı "Tarım Cebimde" uygulaması ve Çiftçi Kayıt Sistemi başvurularının e-devlet üzerinden alınması hem çiftçinin hem de bürokrasinin işini kolaylaştırdı.

Tarım ve Orman Bakanlığı, interaktif mobil uygulamalarla çiftçinin bürokratik işlemlerine kolaylık sağlıyor.

Çiftçiler, 1 Ekim'de yürürlüğe giren Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) yönetmeliği sayesinde, başvurularını e-devlet üzerinden birkaç dakikada yapabiliyor.

Uygulamada; Bitkisel Üretim, Hayvansal Üretim, Desteklemelerim, E-Devlet Hizmetleri, Destek Takvimi, Eğitim- Yayın, Faydalı Bilgiler, menüleri yer almakla birlikte, Uygulama sayesinde üreticiler, daha önce hayvanlara ilişkin doğum, ölüm, düşen küpe bildirimleri ve ÇKS belgesi alma gibi Bakanlığın il ve ilçe müdürlüklerine giderek yapabildikleri iş ve işlemlerini akıllı cep telefonu uygulaması sayesinde gerçekleştirebiliyor. Hem zamandan hem de maddi imkânlardan tasarrufu sağlayan mobil uygulamaya, ülke genelindeki çiftçiler tarafından ilgi giderek artıyor.

 “TARIM DİJİTAL DÖNÜŞÜM ÇAĞINDA YENİ BİR BOYUT ATLAYACAKTIR”

Konu hakkında açıklama yapan İl Tarım ve Orman Müdürü İzzet Murat, “Bakanlığımızın insan odaklı çalışma prensibine esasen geliştirdiği ve üreticilerimizin hizmetine sunduğu uygulama ile üreticilerimiz iş ve işlemlerini, işlerinin başında oldukları kıymetli zamanlarını harcamadan ceplerinde taşıdıkları akıllı telefonları ile kolaylıkla gerçekleştirebileceklerdir. Çiftçinin ve üreticinin iş ve işlemlerine kolaylık sağlayan mobil uygulamada kullanıcı sayısı ilk 1 ay içinde 100 bini geçmiştir. Uygulamaya bu ay içinde balıkçılık ve su ürünleri, evcil hayvanlar ile kent tarımı, haziran ayında ise orman, doğa ve su gibi kapsamlı özellikler eklenecek olup uygulama üretici odaklı gelişmeye devam edecektir.

Tarım ve Orman Bakanımız Sayın Prof. Dr. Vahit Kirişçi’nin üzerinde önemle durduğu proje ile tarım dijital dönüşüm çağında yeni bir boyut atlayacaktır. Üreticilerimizi en kısa zamanda uygulamayı indirerek aktif bir şekilde kullanmaya davet ediyorum.  Üreten Türkiye’mizin Üreten Şehri Bolu’nun üreten üreticilerine hayırlı olsun” dedi.

"TarımCebimde" mobil uygulaması; App Store, Google Play ve AppGalery mobil mağazalarından indirilebiliyor.
Etiketler: bolu haberler