Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

TARIM İL MÜDÜRLÜĞÜNCE KURULAN TARIMSAL KALKINMA KOOPERATİFİ MARKA HALİNE GELDİ

TARIM İL MÜDÜRLÜĞÜNCE KURULAN TARIMSAL KALKINMA KOOPERATİFİ MARKA HALİNE GELDİ
Bolu Tarım İl Müdürlüğü tarafından kooperatifçilik alanında yapılan çalışmalar sonucunda kadınların kooperatifleşmesi ve kooperatif faaliyetleri ile emeğin verimli hale gelmesi, birleşen sermaye ve diğer üretim unsurları ile atıl kaynakların üretime dönüştürülmesi amacıyla kuruluşu için yapılan etüd, eğitim ve önderlik faaliyetleri semeresini vermeye başladı.

Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan İl Müdürü İzzet Murat, kooperatife MARKA tarafından 1 Milyon 370 Bin Lira desteği olduğunun altını çizerek;“Tarımsal amaçlı kooperatiflerin kırsal kesimde kalkınmanın en önemli unsurlarından olduğunu belirterek kırsal kalkınma hibe programlarında tarımsal örgütlerin öncelikli olarak faydalandırıldığını, örgütler içerisinde de kadın kooperatiflerine öncelik tanınmaktadır. Bu anlamda yaptığımız çalışmalar sonucunda merkez ilçemiz Demirciler Köyünde tamamı kadınlardan oluşan bir tarımsal kalkınma kooperatifinin kurulmuştur. Kooperatif ortaklarına öncelikle Kooperatifçilik ruhunu geliştirici ve bilgilendirici eğitimler yapılmış, kurulmuş olan bu kooperatifin de bir proje uygulamasına öncülük edilerek İl Müdürlüğümüzün de ortaklığı ile Doğu Marmara Kalkınma Ajansı ( MARKA ) dan 1.370,000 TL. tutarında proje kaynağı sağlanmıştır. Proje kapsamında 1 lavanta bahçesi, 6 sera, 1 sondaj kuyu, atıl vaziyette bulunan köy tüzel kişiliğine ait okulun yöresel ürünler ve yöresel yemekler üretim atölyesi ve kır Lokantası haline dönüştürülmesi planlanmaktadır. Ayrıca üretim araç gereçlerinin alındığı proje 10 Mayıs 2022 tarihinde tamamlanarak törenle açılmıştır. Proje devam ederken yöresel Ürünlerin üretilerek pazarlanmasının yanı sıra, seralarda marul, soğan, maydanoz, lahana gibi sebzelerin de yetiştirilerek ayrıca ekonomik faaliyet oluşturulacaktır” dedi.

Murat, Bakanlığın değişik programlara desteklerinin süreceğini ifade ederek: “Demirciler köyünün değerli kadınları gece gündüz büyük bir emek harcayarak Türkiye çapında örnek gösterilebilecek bir başarıya imza atmışlar, marka olma başarısını göstermişlerdir. Bu başarı hem kadın girişimciliği açısından, hem de kooperatifçilik açısından ümitlerimizin yeşermesine vesile olmuştur. Bu başarı ileride Bakanlığımızın değişik programlarından desteklenerek yoluna daha da güçlü devam edecektir. Bu başarıda emeği geçen başta Demirciler Gelincik Tarımsal Kalkınma Kooperatifi başkanı, yönetim kurulu üyeleri, kooperatif ortakları ile İl Müdürlüğümüz çalışanlarına, projeye katkıda bulunan diğer kurumlar ve çalışanlarına teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.
Etiketler: bolu haberler