Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

TARIM DANIŞMANLARI EĞİTİMDE

TARIM DANIŞMANLARI EĞİTİMDE
Bolu’da Ziraat odası, üretici örgütleri ve serbest tarım danışmanlarına yönelik güncel konulara dair bilgilendirme ve değerlendirme toplantısı İl Tarım ve Orman Müdürlüğü toplantı salonunda, İl Tarım ve Orman Müdür Yardımcısı Hasan Taş başkanlığında gerçekleştirildi.

Tarımsal yayım ve danışmanlık sistemi ile tarımsal üretim faaliyetinde bulunan tarımsal işletme sahiplerinin üretim teknikleri ve yöntemleri konusunda bilgi ve uygulama ihtiyaçlarının;  Yerinde, zamanında ve yeterli düzeyde karşılanması, Yeni teknoloji ve ürünlerden haberdar olması, Tarımsal üretimde tarladan sofraya gıda güvenliği, Üretimde kalite ve verimliliğin artırılması, Bitki ve hayvan sağlığı, Çevre ve doğal kaynakların korunması hedefleniyor.

Tarım Danışmanı istihdam eden ziraat odaları, üretici örgütleri (birlik ve kooperatif) ve serbest tarım danışmanları tarafından yürütülmektedir. Tarımsal üretim alanındaki yenilikler süreklilik arz etmekte.

Bu kapsamda tarımsal yayım ve danışmanlık alanında hizmet sunan tarım danışmanları ile bilgi paylaşımı, yenilik ve gelişmelerin aktarılması, bilgi ve becerilerinin arttırılmasına yönelik eğitimler ve Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yürütülen faaliyetler, çalışmalar ve yenilikler konusunda düzenli aralıklarla bilgilendirme çalışmaları gerçekleştiriliyor.

Etiketler: bolu haberler