Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

TANJU ÖZCAN YANDAŞ BASININ HEDEFİNDE

TANJU ÖZCAN YANDAŞ BASININ HEDEFİNDE
Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın Suriyeliler konusunda yaptığı açıklama ülke gündeminde tartışılmaya devam ediyor. Özellikle yandaş medya Özcan’ın açıklamalarına çok büyük tepki varmış algısı yaratırken , bu algı ile  İstanbul adayı Ekrem İmamoğlu’nu da eleştirmeye başladılar.

AKŞAM GAZETESİNİN HABERİ :

Herkesin rahatsız olduğu fakat hiç kimsenin dile getirmedi ‘mülteciler’ konusunu seçim vaadi yapan ve bunu seçildikten sonra hemen uygulamaya koyan Tanju Özcan, yandaş basının hedefinde kalmaya devam ediyor. Tanju Özcan’ın açıklamalarına yapılan yorumların yüzde 90 olumlu olmasına rağmen, yandaş medya vatandaşların tepki gösterdiğine yönelik haberler yapıyor. Akşam Gazetesi’ de Ekrem İmamoğlu’nun 'mülteciler' ilgili açıklamasını Tanju Özcan’a bağladı. işte o haber…………..   

Ekrem İmamoğlu Avcılar'da yaptığı konuşmada son günlerde CHP'li Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ın Suriyeli yoksul mültecilere yapılan yardımı durdurma kararı ile gündeme gelen mülteci konusuna ilişkin açıklama yaptı. Kendisine sık sık mültecilerle ilgili düşüncelerinin sorulduğunu belirten İmamoğlu, "Biz Suriyeli mültecilerin vatanlarına geri dönmesini istiyoruz" dedi.

Suriyeli mültecilerin toplu bir nüfus değiştirme girişimi olarak getirilmiş olabileceğini  iddia eden İmamoğlu, mülteci konusunu pek çok açıdan ele alırken büyük tepki çeken CHP'li Tanju Özcan'ın ırkçı uygulamasına dair açıklama yapmadı. Seçimden önce hümanist söylemleri ön plana çıkaran İmamoğlu, Özcan'a tepki vermesi beklenirken adeta ırkçı uygulamaya destek verdi.