Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

TANJU ÖZCAN, TBMM PERFORMANSIYLA ARZU AYDIN’A YÜKLENDİ

TANJU ÖZCAN, TBMM PERFORMANSIYLA ARZU AYDIN’A YÜKLENDİ
Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, TBMM kürsüsünden kendisini hedef alan AK Parti Milletvekili Arzu Aydın’ın meclis karnesini paylaşarak, “Bir tembel milletvekili çalışkanlığıyla 4 kez milletvekili seçilmiş birine, hem de olmadığı bir ortamda meclis kürsüsünden laf söylemeyecek! Madem benim çırağım gibi görüyor kendisini, çıraklık kompleksi var alsın benim konuşmalarımı çalışmalarımı bir incelesin” dedi.

Haber: Aslı Akış

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan,  TBMM kürsüsünden kendisini hedef alan AK Parti Bolu Milletvekili Arzu Aydın’ı ağır bir dille eleştirdi.

Milletvekili Aydın’ın iddialarına cevap vermek üzere basının karşısına geçen Özcan,  kendisinin ve Aydın’ın milletvekilliği görevindeki ilk üç yıllık performansını rakamlarla kamuoyu ile paylaştı.

“MİLLETVEKİLİNİN İMZASININ OLDUĞU MECLİS ARAŞTIRMA ÖNERGESİ SIFIR”

Son genel seçimlerde Bolu’da partisinin birinci sıra adayı olan Aydın’ın ilk 3 buçuk yılda sergilediği silik performansı rakamlarla gözler önüne seren Başkan Özcan,  “Bakın Arzu Aydın’ın ilk dönemi ile Tanju Özcan’ın ilk 3 buçuk yılının karnesi. Bunlar TBMM kayıtlarında var. TBMM’nin internet sitesine girerseniz görürsünüz. Arzu Aydın’ın milletvekilinin imzasının bulunduğu meclis soruşturma önergesi boş, sıfır! Milletvekilinin ilk imzasının bulunduğu Meclis Genel Görüşme Önergesi sıfır! Milletvekilinin imzasının bulunduğu yazılı soru önergesi sıfır! Bir önerge bile vermemiş!. Milletvekilinin ilk imza sahibi olduğu kanun teklifi; bir tane teklif bile vermemiş kendisi hazırlayıp.  Milletvekilinin ilk imza sahibi olduğu meclis araştırma önergesi boş! Bana inanmayan Meclis’in internet sitesine girip bakabilir. Milletvekilinin imzasının olduğu meclis araştırma önergesi sıfır! Milletvekilinin yaptığı konuşmalar: 4 kez kürsüye çıkmış sayın milletvekili. Yaklaşık 3 yıldır milletvekili, 1’inde milletvekili yemini etmek için diğerlerinde de bütçe konuşması yapmış. Yani senede bir kez konuşmuş. Yemini saymazsak 3 kez konuşmuş, ikisinde de beni hedef almış. Orda çıkıp Bolu’yu kötülüyor.” şeklinde konuştu.

“ARZU HANIMDA BUNLAR SIFIR”   

Başkan Özcan, milletvekilliği yaptığı ilk 3 buçuk döneme ait istatistiklerini paylaşarak Milletvekili Arzu Aydın ve kendisinin meclis çalışmalarını kıyasladı. Başkan Özcan; “Peki benim farkım ne? Ben ne yapmışım? Milletvekilinin imzasının bulunduğu yazılı soru önergesi 144 tane! Neler var bunların içinde? Göynük’te telef olan hayvanların, hayvan sahiplerinin durumu da var. Bölücü terör örgütü ile ‘siz ne görüşüyorsunuz?’ diye sormuşum. Taşkesti’deki fındık üreticilerinin sorunlarını çözebilmek için özel önergeler vermişim. Bolu’nun kırsal kalkınma programı destek kapsamına alınması için soru önergeleri vermişim. Bolu’daki imam ihtiyacı için soru önergesi vermişim. 147 tane soru önergesi vardı Bolu’da. Uğraşa uğraşa bunların çoğunu giderdim. Yine Mengen’de ki, Mudurnu’da ki, Yeniçağa’da ki uzaman doktor ihtiyaçlarını gündeme getirmişim. Gökçesu’da sağlık ocağı yok demişim. Şu Gökçesu’da bir sağlık ocağı var. Adliyeler kapatılırken en azından Mengen’de ki adliyenin kapatılmasını engelleyebilmişim bir milletvekili olarak. Dörtdivan’ın Orman İşletme Müdürlüğü’nü kapatmışlardı, uğraşa didine açtırmışım. Yine tasarruf gerekçesiyle Bolu’nun köylerindeki direklerdeki sökülürken ben bunları kendime dert edinmişim. Kuran kursu öğreticilerinin haklarını savunmak için önergeler vermişim. MİT Müsteşarının Öcalan’la görüşmesini Türkiye’nin gündemine getiren benim. Bakın arkadaşlar sadece 144 tane yazılı önergem var. Hani Arzu hanımda bunlar sıfır ya;  Hani halk niye 4 kez milletvekili bir de belediye başkanı seçmiş sorusunun cevabını hatırlasın diye.

“MADEM BENİM ÇIRAĞIM GİBİ GÖRÜYOR KENDİSİNİ, ÇALIŞMALARIMI BİR İNCELESİN!”

Milletvekilinin imzası bulunduğu Meclis Soruşturma Önergesi: Bu çok az kullanılır, bir dönemde 10’u geçmez ama 4’ünde benim imzam var.  Milletvekilinin ilk imzasının bulunduğu Meclis Araştırma Önergeleri: Hani çıkıyor anlatıyordum ya Bolu’da tavuk sektörünün sorunları, orman köylülerinin sorunları diye. Arkadaşlar ilk imza sahibi olduğum 15 tane mecliste genel görüşme açtırmışım. Bu konuda ilk 3 buçuk yılda tüm Meclis’te en fazla kanun teklifi veren, yazılı soru önergesi veren ve genel görüşme önergesi veren milletvekili olduk biz. Sonra milletvekilinin imzasının bulunduğu meclis araştırma önergeleri: Tam 157 tane! Milletvekilinin imzasının bulunduğu 4 tane gensorum var. İnanmadığım gensorulara da imza vermedim. Milletvekilinin ilk imza sahibi olduğu kanun önergeleri: Bu çok önemlidir 18 tane kanun teklifini bizzat hazırlayıp vermişim TBMM’ye. Ve bunların birkaç tanesi de kanunlaştı. Yine imzamın bulunduğu başka kanun teklifleri de var. 33 tane müşterek kanun teklifi hazırlamışız bazı milletvekili arkadaşlarımızla.  Peki, Tanju Özcan kaç tane konuşma yapmış 3 buçuk yılda? Arkadaşımız 3 konuşma yapmış ya ben yemin hariç 151 kez konuşma yapmışım. Dolayısıyla bir tembel milletvekili çalışkanlığıyla 4 kez milletvekili seçilmiş birine, hem de olmadığı bir ortamda meclis kürsüsünden laf söylemeyecek! Madem benim çırağım gibi görüyor kendisini, çıraklık kompleksi var alsın benim konuşmalarımı çalışmalarımı bir incelesin! Bolu’ya faydalı olsun. Benim derdim o” ifadelerini kullandı.

Etiketler: bolu haberler