Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

TANJU ÖZCAN SÖZCÜ GAZETESİNDEN ÖZLEM GÜRSES’E KONUŞTU

TANJU ÖZCAN SÖZCÜ GAZETESİNDEN ÖZLEM GÜRSES’E KONUŞTU
Seçilir seçilmez 'mülteciler' ile ilgili aldığı karar ile ülke gündemine oturan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, ulusal gazetelerin manşetlerinde kalmaya devam ediyor… Sözcü Gazetesinden Özlem Gürses’e konuşan Özcan, neden böyle bir karar aldığından, Kılıçdaroğlu ile yaptığı konuşmaya kadar yaşananları tek tek anlattı.

İşte o röportaj: 

Bolu’da en rahat Suriyeliler yaşıyor

Bolu Belediyesi’nin tartışılan Başkanı CHP’li Tanju Özcan, SÖZCÜ’ye konuştu: Mültecilere belediye kasasından yapılan yardımlara son veren Özcan, “Dört ayrı kurumdan para alıyorlar. En şık onlar geziyor, en rahat onlar yaşıyor. Bu vicdana sığar mı?” diye sordu ve ekledi: Kimsenin yatağa aç girmesini arzu etmem. Ama haksızlık karşısında da susmam.

Bolu Belediyesi'nden içeri girdiğimde her katta yüzlerce insan Başkan Tanju Özcan'ı bekliyordu… Tanju Özcan tanıdığım en çalışkan siyasetçilerden. AKP'den 15 yıl sonra aldığı belediyenin nasıl “yönetilmediğini” anlattı. Kur'an'a el basıp yemin etmesini de Suriyelilerle ilgili son çıkışını da sordum.

‘15 YIL SONRA İLK OLDU'

– Vekildiniz, niye başkanlık için aday oldunuz?

Siyasete başlarken hayalim belediye başkanı olmaktı. 2009'da aday olmuştum, kıl payı kaybetmiştim. Sonra 4 kez milletvekili seçildim. 2011 seçimlerinde 34 yıldır vekil çıkmayan Bolu'dan Meclis'e giden ilk CHP'li olmuştum. Şimdi de 15 yıl sonra seçilen ilk CHP'li Belediye Başkanı oldum.

– Kur'an-ı Kerim'e ve bayrağa el basarak göreve başladınız…

Atatürk, Birinci Meclis'i dualarla açmıştı. “Bolu'yu tarafsız şekilde, kimseyi ayırmadan, yetimin hakkını koruyarak, harama el uzatmadan, hukukun üstünlüğüne ve Cumhuriyet değerlerine sahip çıkarak, Mustafa Kemal'in ilkelerinden ayrılmadan yöneteceğime Allah'ın ve şerefim üzerine yemin ediyorum. “ Söylediğim bu. Kendim yazdım, kalbimden böyle geldi ve böyle yaptım.

 DEVAMI İÇİN SÖZCÜ GAZETESİNDEN OKUYABİLİRSİNİZ (TIKLA)