Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

Tanju Özcan özür diledi

Tanju Özcan özür diledi
Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, geçtiğimiz günlerde konuk olduğu sosyal medya üzerinden yayınlanan bir programda sunucunun bir anısını anlatmasını istemesi üzerine, çocuğu olmadığını ve kendisine yardım etmesini isteyen bir kadınla arasında geçen diyaloğu anlattı. Özcan’ın anısını anlatmasının ardından kadın örgütleri ve çok sayıda vatandaş “iğrençsinTanjuÖzcan” başlığı altında sosyal medya üzerinden Özcan’a tepki gösterdi.
Kendisinden yardım isteyen kadınla ilgili anısını anlattığını için üzgün olduğunu belirten Özcan, “Açığımızı arıyorlar. Bizim de orada anlatmamamız gereken bir anımızı anlattık. Benim amacım kadınları rencide etmek falan değil. Kadınlara ne kadar saygılı olduğumu herkes bilir. Ama yine de o anıyı anlattığım için üzgünüm. O anda ağzımızdan o anı çıktı. Bazen siyasetçi çok konuşurken ağzından anlatmaması gereken bir şeyi anlatır ya o benim samimiyetimden. Yoksa iğrençliğimden falan değil.  Bunu yapanların ne amaçla yaptığını, kimler olduğunu biliyorum. Halk beni biliyor. Yakın çevrem, iş arkadaşlarım kadınlara nasıl pozitif ayrımcılıkla yaklaştığımı biliyor" dedi.

“BANA KADINLARDAN ÖZÜR DİLEMEK DÜŞER”
 
Böyle bir anının o platformda anlatılmaması gerektiğini vurgulayan Özcan, "Kadınlara ne kadar saygılı olduğumu herkes bilir. Ben bunu kadınları incitmek için falan yapmadım ancak yine de o anıyı anlattığım için üzgünüm. Bu anlattıklarımdan siyasi olarak değil de samimi olarak üzülen kadınlar ve dernekler varsa onlardan da özür dilemek düşer bana." diye konuştu.