Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

TANJU ÖZCAN GAZİPAŞA OKULU İÇİN YIKIM MESAJI VERDİ

TANJU ÖZCAN GAZİPAŞA OKULU İÇİN YIKIM MESAJI VERDİ
Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Gazipaşa İlkokulunun yıkımı için 28 Şubat’ı işaret ederek, “Benim derdim çocukların hayatını tehlikeye atan bu yapının derhal ortadan kaldırılmasını sağlamak. Bundan sonra Milli Eğitim, Valilik bize başvurursa, ‘Buraya tekrar okul yapalım’ derse oturur konuşuruz” dedi.

Haber: Oğuzhan Eke

Çökme riskli olduğu gerekçesiyle eğitime kapatılan Gazipaşa İlkokulunun taş binası için Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’dan önemli açıklama geldi. Açıklamasına Bolu Valisi Ahmet Ümit’in yanlış bilgilendirildiğini söyleyerek başlayan Özcan, “Öncelikle şunu söyleyeyim Sayın Valimize bu açıklamayı yaptırtan ve yanlış bilgiler veren bürokratlarını kınıyorum. Yoksa Sayın Valimiz hukukçudur, yanlış bilgilendirilmese ben böyle bir açıklama yapacağını düşünmüyorum. Baştan bunu söylüyorum” dedi.

“BOLU BELEDİYESİNİN MALI HALİNE GELMİŞ”

Okul binalarının ve alanın dönemin valisi ve belediye başkanı anlaşması sonucunda Bolu Belediyesinin malı haline geldiğini belirten Özcan, “2011 yılının, 11 Ocak’ında, dönemin valisi İbrahim Özçimen ile sayın demiyorum, FETÖ’den mahkûm olmuş bir vali ama attığı imza geçerli. Dönemin Belediye Başkanı arasında bir protokol imzalanmış. Denilmiş ki protokol kapsamında, ‘Bolu Belediyesi yeni yapılacak Gazipaşa İlköğretim okulu için Karaçayır Mahallesi’nde iki tane parsel tahsis edecek.’ Bu tahsisleri Bolu Belediyesi yapmış. Milli Eğitime okul alanı olarak, okul da yapılmış. Resmi protokolün 4. Maddesi 3. Paragrafında, ‘Okulun inşaat işleri tamamen bitirilip, Gazipaşa İlköğretim okulu bu binaya taşındıktan sonra Gazipaşa İlköğretim Okulu bahçe ve müştemilatı Bolu Belediyesine bırakılacaktır.’ Yani okulun olduğu bina ve arkasındaki müştemilatlar hukuken Bolu Belediyesinin malı haline gelmiş” ifadelerini kullandı.

“GAZİPAŞA’NIN BURADAN TAŞINMASI GEREKİYORDU”

 Protokol kapsamında Milli Eğitim’in binaları yaptığını ama okulu taşımadığını dile getiren Özcan, “Binalar yapılalı birkaç yıl oldu. Ancak Milli Eğitim Müdürlüğü burayı Gazipaşa İlköğretim okulundaki öğrencilere vermek yerine adeta binaya çöker şekilde, ‘Kendi binamı tadilata sokuyorum’ diyerek çocuklar için yaptırılan okula Milli Eğitim Müdürlüğü taşınmış. Onu açıkça belirtmek istiyorum. Gazipaşa’nın buradan taşınması gerekiyordu. Şimdi kendisine saray gibi bir Milli Eğitim binası yaptırmış, eşyalarını taşıyorlar” diye konuştu.

“OKUL YAPILACAKSA MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞININ MÜRACAAT ETMESİ LAZIM”

 Arsanın tekrar okul alanı olması için bakanlığın müracaatının gerekli olduğuna dikkat çeken Özcan, “Burası okul alanından çıkarılalı 5 yıl olmuş. Tekrar buraya okul yapılacaksa eğer Valiliğin veya Milli Eğitim Bakanlığının bize müracaat etmesi lazım. ‘Burayı tekrar okul alanına dönüştürün’ demesi lazım. Öyle bir talepleri yok ki… Talep yokken oraya okul yapılmasını istesek bile zaten böyle bir şey yapma şansımız yok.  O yüzde velilere dedim ki, ‘İmza toplayacaksanız Valiliğe verin bu imzaları.’ Valiliğe verin ki Valilik veya Milli Eğitim Bakanlığı bize burayı okul alanına dönüştürün diye talepte bulunsun. Sanki biz orayı rant için kullanmak istiyoruz algısı yaratmaya çalışıyorlar” kelimelerini kullandı.

“VALİLİK BAŞVURURSA OTURUR KONUŞURUZ”

Tekrar okul yapılması için görüşebileceklerini de dile getiren Özcan, “Rapora rağmen çocukların orada eğitime devam etmesi mümkün değil. Allah korusun yüzlerce öğrencinin can güvenliği söz konusu. Onlarca öğretmenin can güvenliği söz konusu. Bu raporu görmüşken, tedbir amaçlı olarak bile orayı boşaltmıyorsun. Biz bu sefer ikinci bir şey yaptık. Okul binasını mühürledik. Ama şu anda bugün ekipleri gönderiyorum, mührü geçip, binayı kullanıyorlarsa onunla ilgili yasal işlemi başlatacağız. Benim derdim oraya bir iş hani falan yapmak değil. Benim derdim çocukların hayatını tehlikeye atan bu yapının derhal ortadan kaldırılmasını sağlamak. Bundan sonra Milli Eğitim, Valilik bize başvurursa, ‘Buraya tekrar okul yapalım’ derse oturur konuşuruz. Derdimiz Bolu’nun çocukları” şeklinde konuştu.

“28 ŞUBAT’A KADAR BOŞALTIN”

Okulun yıkılması için süreci başlatacaklarını dile getirerek, tarih veren Özcan, şu ifadeleri kullandı:

“Milli Eğitim Müdürlüğüne bir yazı yazıyoruz. ‘Binadaki eşyalarınızı 28 Şubat’a kadar boşaltın’ Biz bu binayı resen gidip ekiplerimizce ortadan kaldıracağız. Çünkü o binanın yanından bile geçmek tehlikeli. Yapmadınız mı bunu, ‘Ondan sonra yok eşyam zarar gördü, demirbaşım zarar gördü demeyeceksin. Ben Milli Eğitim Müdüründe şu kadar vicdan varsa, sen çocukların okul binasını işgal edeceğine git kendin çadırda otur, bürokratlarınla, o çocuklara da yeni yaptığın binayı ver. Orayı da ver, orayı da ver. Beyaz Saray’dan daha görkemli.”
Etiketler: bolu haberler