Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

TAM KAPANMADA ESNAFA DESTEK VERİLECEK Mİ?

TAM KAPANMADA ESNAFA DESTEK VERİLECEK Mİ?
Hükümet, salgın döneminde esnafa sağladığı gelir kaybı, ciro kaybı, kira ve sigorta prim destekleri, “tam kapanma” döneminde de sürdüreceğini açıkladı.

Yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle, dünyanın birçok ülkesinde üretim ve tedarik zincirleri olumsuz etkilendi.

Salgının Türkiye’de de ortaya çıkmasıyla, Ticaret Bakanlığı başta olmak üzere birçok bakanlık ve kurum tarafından hayata geçirilen “Ekonomik İstikrar Kalkanı Tedbirleri” çerçevesinde yapılan düzenlemeler ve sağlanan desteklerle ticaret erbabının mali açıdan korunması için adımlar atılmıştı. Bu çerçevede salgın nedeniyle yaşanan mali kayıpların telafisi için Gelir Kaybı Desteği, Kira Desteği ve Ciro Kaybı Desteği uygulamaya konuldu.

DESTEKLER SÜRECEK


Esnafa salgın döneminde verilen söz konusu destekler tam kapanma döneminde de devam edecek.

Bu kapsamda, lokanta, restoran, kafe, kıraathane ve spor salonu gibi birçok alanda 1500 lira sigorta prim desteği mayıs sonuna kadar devam edecek.

Gelir kaybı desteği, kira desteği ve ciro kaybı desteğinde başvuru süreçleri de sürüyor. Söz konusu destekler için son başvuru tarihi 30 Nisan olarak belirlenmişti.

KREDİ GERİ ÖDEMELERİ ÖTELENDİ


3 Şubat 2021 tarihli Cumhurbaşkanı Kararı ile esnaf ve sanatkarların Halkbank’a olan ve 1 Ocak 2021-30 Haziran 2021 döneminde vadesi dolacak kredi geri ödemeleri için, 6 aylık erteleme imkanı getirilirken, söz konusu erteleme programı neticesinde yaklaşık 1 milyon 161 bin esnaf ve sanatkarın toplam 11,9 milyar lira tutarındaki kredi geri ödemesinin ötelenmesi öngörülüyor.