Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

Tam kapanma sonrası otogar doldu taştı

Tam kapanma sonrası otogar doldu taştı
Tam kapanma kararı sonrası, şehirlerarası seyahat etmek isteyen vatandaşlar, Bolu Otogarı’nda yoğunluğa neden oldu. Seyahat İzin Belgesi almak isteyen vatandaşlar ise Bolu Valiliği önünde uzun kuyruklar oluşturdu.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan “tam kapanma” kararı sonrasında, şehirlerarası seyahate de kısıtlama getirildi. Buna göre; tam kapanma süresince şehirlerarası seyahat yapılması için valilikler ve kaymakamlıklardan ‘seyahat izin belgesi’ alınması gerekiyor.

Bolu’da, 29 Nisan Perşembe günü başlayacak 17 günlük sokağa çıkma yasağı öncesinde seyahat etmek isteyen vatandaşlar, online seyahat bileti sitelerine ya da otobüs firmalarının şubelerine akın etti. Kısıtlama öncesinde biletini temin eden vatandaşlar ise yolculuklarını yapmak üzere Bolu Otogarı’nda yoğunluğa neden oldu.

SEYAHAT İZİN BELGESİ NASIL ALINIR?

Seyahat izin belgesi, valilik ve kaymakamlıkların dışında, ALO 199 üzerinden veya e-Devlet üzerinden T.C. kimlik numarası ve şifresi ile alınabiliyor. Seyahat izin belgesini e Devlet üzerinden alacak olanlar için ise e Devlet şifresinin edinilmiş olması gerekiyor.