Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

TAKSİCİLER 12 KURAL HAKKINDA BİLGİLENDİRİLDİ

TAKSİCİLER 12 KURAL HAKKINDA BİLGİLENDİRİLDİ
Bolu İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri taksicilere yönelik denetim gerçekleştirip, İçişleri Bakanlığı tarafından hazırlanan “Taksi Şoförlerinin Uyması Gereken 12 Kural”ı taksici esnafına anlattı.

Haber: Aslı Akış

Bolu İl Emniyet Müdürlüğü trafik ekiplerinin yanı sıra Bolu Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Orhan Fırat’ın da katılımıyla ilimizde taksicilere yönelik denetim gerçekleştirildi. Denetimlerde taksi şoförlerinin uyması gereken 12 kuralı anlatan bilgilendirme broşürleri dağıtıldı, taksiciler ve yolcular yeni kurallar hakkında bilgilendirildi. Görseller, taksi duraklarında, bekleme yerlerinde ve taksilerde yolcuların görebileceği uygun alanlara asıldı.

“KARARLARA VE KURALLARA HARFİYEN UYMAMIZ LAZIM”

Bolu Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Orhan Fırat, konuya ilişkin değerlendirmede bulunarak;  “Ülkemizde pandemi kuralları devam ediyor. Pandemi sıkıntısını ülke olarak ve dünya genelinde halen atlatmış değiliz. Onun için bizlerde vatandaşlarımızla birebir süreci yaşayan veya temas halinde taksi şoförlerimize ticari araçlı ve özel halk otobüs şoförlerimizi uyarmaya devam ediyoruz. Bu konuda bizde kendi esnaflarımızı kurallara uyması için tekrar uyarıyoruz ve denetliyoruz. Kolluk kuvvetlerimiz sayesinde denetimler yapıyoruz. Sağlık hepimizin sağlığı. Onun için bizlerde bu kararlara harfiyen uymamız lazım. Bu konuda vatandaşlarımızın ve esnafımızın duyarlı olacağını tahmin ediyorum” şeklinde konuştu.

"Kısa-uzun mesafe, trafik yoğunluğu ve iklim şartı gözetmeksizin yolcunun seyahat talebini karşılamalısınız", "Yerli ve yabancı yolculara aynı özende hizmet sunmalısınız", "Yolcuyla gideceği adres veya güzergah dışında diyaloğa girmemeye özen göstermelisiniz", "Yolcu farklı bir güzergah belirtmediği sürece en kısa yolu tercih etmelisiniz" gibi ifadelerin yer aldığı görsellerle farkındalık, caydırıcılık ve denetimlerin etkinliğinin artırılması hedefleniyor.
Etiketler: bolu haberler