Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

“TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ”

“TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ”
Kadro isteyen taşeron karayolu işçileri, destek için İYİ Parti Bolu İl Başkanlığını ziyaret ederken, İYİ Parti İl Başkanı Ahmet Örnekbaş, “konunun takipçisi olacağız” dedi.

İYİ Parti Bolu İl Başkanı Ahmet Örnekbaş ve yönetimi, Karayolları Genel Müdürlüğünün (KGM), otoyol bakım ve onarım işlerinde görevli işçilerini ağırladı. KGM bünyesinde taşeron olarak çalışan işçiler, kadro için İYİ Parti’den destek istedi.

“HAKSIZ BİR UYGULAMA İLE MAĞDUR EDİLMEKTEYİZ”

Kadro konusunda yaşadıkları sıkıntıları anlatan taşeron karayolu işçileri, “Bizler, KGM bünyesinde bir taşeron müteahhitlik firmasının elamanı olarak çalışmaktayız. Ortalama olarak yaklaşık 6-7 yıldır bu şekilde hizmet vermekteyiz. Her alanda KGM’nin kadrolu işçileri ile birlikte, çalışmamıza rağmen maaş olarak onların aldığı maaşın yarısı kadar, yani asgari ücret almaktayız. Onlara ödenen fazla mesai ücreti bizlere ödenmemektedir. Eşit işe eşit ücret ödenmesi gerekirken, maalesef bizler bu konuda açıkça haksız bir uygulama ile mağdur edilmekteyiz. Yılladır kadroya alınmayı beklemekteyiz” dedi.

“İYİ PARTİNİN DESTEK VE YARDIMINI TALEP EDİYORUZ”

Daha önce verilen, kadro sözünün yerine getirilmediğine dikkat çeken işçiler, “2018 yılında hükümet yetkilileri 744 bin 342 kamu taşeron işçinin kadroya alındığını açıklamış olmasına rağmen bizler maalesef bu uygulamaya dâhil edilmedik. Bugün ilgili bakanımız taşeron işçilerin kadroya alınacağını açıklamıştır. Geçmiş yıllarda hüsranla sonuçlanan kadroya alınma ümidimizin bu defa aynı akıbete uğramasını istemiyoruz. Kadroya alınmak bizimde hakkımızdır. Bu haklı mücadelemizde İYİ Partinin destek ve yardımını talep ediyoruz” ifadelerini kullandı.

“KONUNUN TAKİPÇİSİ OLACAĞIMIZI İFADE ETTİK”

İYİ Parti İl Başkanı Örnekbaş, konunun takipçisi olacaklarını ve kadro sorununun çözüleceğini ifade eden Örnekbaş, “Kendilerine, İYİ Parti’nin hak, hukuk ve adaleti tesis etmek, ülkemizde yaşanan haksızlık ve hukuksuzları gidermek, tüm insanlarımızın daha mutlu, daha müreffeh bir ülkede yaşamasına hizmet etmek amacıyla kurulduğunu ve konunun takipçisi olacağımızı ifade ettik. Söz konusu mağduriyetin kısa zamanda çözüleceğini düşünüyoruz. Nazik ziyaretleri için kendilerine teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

Etiketler: bolu haberler