Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

“TAKIMIN NEDEN BU DURUMDA OLDUĞUNU ÇOK NET GÖRDÜK”

“TAKIMIN NEDEN BU DURUMDA OLDUĞUNU ÇOK NET GÖRDÜK”
Boluspor Teknik Direktörü Osman Özköylü, yaptığı haftalık basın toplantısında Boluspor’un durumunu değerlendirdi. Özköylü, takıma yapılan laktat testi sonucunda çıkan değerlerin üzücü ve şaşırtıcı olduğunu söyledi.

Haber: Ömer Çetinaslan

Boluspor Teknik Direktörü Osman Özköylü, antrenman öncesinde yaptığı haftalık basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Takıma yapılan laktat testi sonucunu değerlendiren Özköylü, sezon başında böyle bir test yapılmadığını söyleyerek, çıkan test sonuçlarının, sezon başı olması gereken değerlerle aynı olduğunu belirtti.

“TAKIMIN NEDEN BU DURUMDA OLDUĞUNU ÇOK NET GÖRDÜK”

Boluspor Teknik Direktörü Osman Özköylü, takımın sezon başında çok kötü bir hazırlık kampı geçirmiş olduğunu söyleyerek, “Eksiklerimizin ne olduğunu zaten çok iyi biliyorduk. Bugün itibariyle yaptığımız test sonuçlarına göre maalesef takımımızın neden bu durumda olduğunu çok net bir şekilde görmüş olduk. Çok fazla dillendirmek ya da bunu bir mazeret olarak söylemek istemiyorum ama maalesef çok kötü geçen bir hazırlık kampı, oyuncuların takıma geç katılması, takımın yeterli antrenman seviyesinde çalışamaması takımın zaten gözle görülür bir şekilde özellikle ikinci yarılarda hem oyunsal hem de tempo olarak geri düşmesine sebep oluyor. Oynadığımız tüm maçlarda bunu gördük. Maçlar 60 dakika oynansa belki Boluspor için çok daha iyi olacak” dedi.

“TAKIMIN DURUMUNU HERKESE AÇIKLAMAK GEREKİYOR”

Özköylü, test sonucunda çıkan değerlerin beklediklerinin çok altında olduğunu ifade ederek, “Bu günden itibaren yaptığımız testler, aldığımı sonuçlar bizim nasıl bir yol haritası belirleyeceğimiz konusunda bize ışık tutacak. Oyuncularımızın durumunu gördük. Maalesef, bugünkü test sonuçları, sezon başında antrenmanlara başlayıp 3-5 gün sonra yapılan test sonuçlarıyla aynı. Bu çok acı verici bir şey. Temmuzun başından itibaren 3 aylık bir süreç geçmiş, takımın şuan olduğu durum; normal şartlarda bu takım bugün sezon başı hazırlıklarına başlaması gerekiyor. Ligde 7. hafta olmuş, buradan sonraki yapılacak planlama çok çok önemli. Doğru planlayacağız ve buna göre hareket edeceğiz. Burada bir şeyler için mazeret üretmiyorum ama takımın durumunun neden böyle olduğunu herkese açıklamak gerekiyor. Keşke fiziksel olarak çok daha iyi olabilseydik. Beklediğimizin çok çok altında değerler çıktı. Bu, biraz canımızı sıksa da bu işin altından kalkmak için ne gerekiyorsa yapmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

“MAZERET OLARAK SÖYLEMİYORUM”

“BU TAKIMI AYAĞA KALDIRACAĞIZ”

Teknik Direktör Özköylü, Boluspor’da kaliteli bir oyuncu grubu olduğunu ve doğru planlama ile zaman içinde fiziksel yeterliliğe ulaşacaklarını ifade etti: Son 3 maç itibariyle baktığımız zaman, oyunsal anlamda, sahada gözle görülür bir düzelme içine giren Boluspor takımı var. Son maç bunu 60. dakikaya kadar çok net görebiliyorsunuz. Ama belli dakikalardan sonra bu takım, maalesef fiziksel yetersizliğinin kurbanı olarak sahada yapmak istediklerini yapamayan, o gücü ve dayanıklılığı bulamayan oyunculardan oluşan bir takım durumunu geliyor. 60 dakikalık süreçte Balıkesir’den çok daha iyi oynadık. Özellikle ilk yarı maçı, 3-4 gol atabilecek pozisyonlar yakaladık ama maalesef sonuca gidemeyişimizin en önemli sebeplerinden bir tanesi, fiziksel anlamdaki eksikliklerinden kaynaklanıyor. Bunları tamamlamak zorundayız. Bundan sonraki süreci doğru şekilde idare edip, oyuncularımızı hem koruyarak hem de geliştirerek sonraki maçlara hazırlamaya çalışacağız. Elimizde kaliteli bir oyuncu grubu var ama bu oyuncuların kalitelerini tam anlamıyla sahaya yansıtabilmeleri için mutlak suretle zamana ihtiyaç var. Maalesef bunu üzülerek söylüyorum. Bunu mazeret olarak söylemiyorum, biz bunu düzelteceğiz, toparlayacağız. Bu takımı ayağa kaldıracağız. Boluspor’u en kısa sürede maç kazanır hale getirmeye çalışacağız.

“BU TAKIMA MAALESEF YÜKLENME ŞANSIMIZ YOK”

Önümüzde 15 günlük bir süreç var. Ancak bu 15 günlük süreçte bu takıma maalesef yüklenme şansımız yok. Çıkan test sonuçlarına göre bu takım, dengeli bir antrenman yapması gerekiyor. Eğer yüklemeyi fazla şekilde yaparsak, hem sakatlanmalara hem de oynayacak olduğumuz maçlar için toparlanmanın geç olmasına neden olur. Bu yüzden planlama çok önemli. Biz de bu işin başındaki insanlar olarak bunu doğru planlayacağız. Takımımızı, 3-4 haftalık süreçte biraz daha istenilen seviyeye getirmeye çalışacağız.

“TEST SONUÇLARI TAKIMIN DURUMUNU ORTAYA KOYUYOR”

Takıma yapılan laktat testi hakkında bilgi veren Özköylü, test sonuçlarının takımın durumunu ortaya koyduğunu söyleyerek, “Oyuncuların, sahada hangi şiddette, hangi hızda, hangi tempoda ne yapabildiğini, hem aerop ortamda hem de anaerop ortamda ne kadar iş çıkarabildiğini ortaya koyan ve bütün parametrelerde ne kadar hıza ulaşabiliyorlar, dayanıklılık seviyeleri ne kadar, bizim için bunlar ne kadar yeterli, hem koşu hem de alınan kanla, laktat seviyesi ölçülerek tespit edilmesidir. Hangi seviyelerde yorgunluğa giriyorlar, bunları ortaya çıkarıyor. Bugün gördüğümüz değerler bizim görmek istediğimizin çok altında hatta normal şartlarda bugün bu takımın sezon başı antrenmanlarına yeni girmesi gerekiyor. Bu çok acı ve üzücü bir durum. Şaşırtıcı da bir durum. Neden böyle oldu? Bunu iyi irdelemek lazım. Bu takıma katılan, bu takım için ‘önemli’ diyebileceğimiz isimlerin geç katılması, hepsinin tatilden gelmesi, hazır gelmemesi ve geldikten sonraki süreçte antrenman sürecini doğru bir şekilde ilerletememeleri maalesef takımı bu duruma getirmiş. Ancak, bu işin uzmanı olarak görev bizde. Biz toparlayacağız, geliştireceğiz ama bunun kolay bir şey olmadığını söyleyeyim. Çünkü normal şartlarda bu değerler, bir takımın sezon başında ölçülen değerleri için normal değerler. Ancak, ligin 7. Haftasına gelmişsiniz, 3 aylık bir süre geçmiş, çok daha yukarılarda değerler bulmamız gerekirken maalesef çok altında değerler gördük. Hem üzücü bir tablo hem de neden bu durumda olduğumuzun gerçeklerini ortaya koyan bir tablo olarak görünebilir” diye konuştu.

“9 OYUNCU İSTEDİĞİM DEĞERLERE SAHİP”

Osman Özköylü son olarak, test sonuçlarına göre 9 oyuncunun istediği değerlere sahip olduğunu, kalan 18 oyuncunun değerlerinin ise istediği sonuçların altında olduğunu ifade etti: Hiç sezon başı böyle bir test yapılmamış. Biz her takımımızda bunu yapıyoruz. Biz çalıştığımız takımlarda sezonda bu tür testleri yapıyoruz. Hem sezon başı hem sezonun ilk devresinin ortalarında hem de ikinci devre çalışmalarına başlanıldığı günlerde bu tür testler yapılması lazım. Takımın ilk başlangıç gününden itibaren seviyesinin ne kadar geliştiği, ne duruma geldiği, hangi oyuncunun hangi durumda olduğunu net bir şekilde görebilmek için çok önemli. Şimdi yapılan test sonuçlarına göre bizde 4 tane grup çıktı ortaya. Bir tane iyi olan grup var, 4 kişilik. Bir tane onlara biraz daha yakın ama biraz daha kötünün iyisi diyebileceğimiz bir grup var. 2 tane de kötü diyebileceğimiz grup var. Ben şuanda toplamda 9 tane oyuncuyu ancak istediğim tempolu antrenmanları yaptırabilecek durumda gördüm. Geri kalan neredeyse 17-18 tane oyuncu bunun çok altında. Neden Boluspor bu durumda bu tablo bunun net göstergesi. Ama biz bu işi yıllardır yapıyoruz. Bu işi nasıl toparlayacağız, nasıl düzelteceğiz biliyoruz. Ama bu mutlak suretle zaman gerektiriyor. Neden insanlar sezon başı 1,5-2 aylık kamplar yapıyorlar? İşte bu kötü değerleri yukarı çıkarıp sezona hazır girebilmek için. Bizim maalesef böyle bir süreye de ihtiyacımız var ama ligin içindeyiz. Böyle bir süre zaten yok. Mecburen ilk oynayacağımız maça mümkün olduğu kadar hazır bir takım çıkarmaya çalışacağız.