Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

ŞÜKRAN GÜNLERİ COŞKUSU İKİNCİ GÜNDE DEVAM ETTİ

ŞÜKRAN GÜNLERİ COŞKUSU İKİNCİ GÜNDE DEVAM ETTİ
Bu sene 30’uncusu düzenlenen İzzet Baysal Şükran Günleri’nin ikinci günü düzenlenen etkinliklerle bayram havasında geçti. Kent Meydanı’nda başlayan gösterilerde öğrenciler izleyenleri eğlendirirken, İzzet Baysal Caddesi’nde açılan stantlara da yoğun ilgi vardı.


HABER: Aslı Akış

Bolu’nun Babası İzzet Baysal için her yıl düzenlenen ´İzzet Baysal Şükran Günleri´nin ikinci günü Kent Meydanı’nda ilkokul öğrencilerinin folklor ve dans gösterilerinin hazırladığı programla başladı.

Kent Konseyi tarafından Bolu Valiliği, Bolu Belediyesi ve Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesinin (BAİBÜ) desteğiyle düzenlenen etkinlikler kapsamında, sokak şenlikleri gerçekleştirildi.

Bayram havasında geçen şükran günlerinin ikinci gününde öğrencilerinin halk oyunları gösterileri beğeniyle izlendi. Etkinlikler, vatandaşların yoğun katılımıyla aynı hareketlilik ve renkle devam etti.

12 Mayıs Anneler Günü olması sebebiyle Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, İzzet Baysal Vakfı Mütevelli Heyeti kadın üyelerine çocuklar ile birlikte çiçek hediye etti.  Başta Ahmet Baysal’ın eşi olmak üzere mütevelli heyetindeki tüm kadınlara çiçek hediye eden başkan Özcan, İzzet Baysal Şükran Günlerine katılan kadınlara eşi Meral Özcan ile birlikte karanfil dağıttı.

Buradaki programın sonunda protokol üyeleri, çocuklar ve vatandaşlarla hatıra fotoğrafları çektirdi.

ÖZEL ÇOCUKLARIN SERGİSİ AÇILDI

Kent meydanında gerçekleşen programından ardından Mehmet Yücetürk Sanat Merkezi’nde, Kent Konseyi Özel Bireyler (Engelli) Meclisi üyesi çocukların hazırladığı “Üretimde Ben De Varım” sergisinin açılışı yapıldı. Ayrıca Kent Konseyi Özel Bireyler (Engelli) Meclisi üyesi çocukları müzik dinletisi ile izleyenleri kendilerine hayran bıraktı.

Sergide özel öğrencilerin, Bolu Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü, Bolu Halk Eğitim Müdürlüğü ve Bolu Belediyesi’nin destekleriyle düzenlenen kurslarda aldıkları eğitimlerde hazırladıkları ürünler sergilendi. Sergiyi gezen protokol üyeleri, özel çocuklarla sohbet ederek onların yaptıkları el emeği ürünleri incelediler ve hatıra fotoğrafları çektirdiler.

STANTLAR GEZİLDİ

Kent Meydanı'nda Gazipaşa İlkokulu öğrencilerinin hazırladığı programla başlayan etkinlikler, Mehmet Yücetürk Sanat Merkezi’nde, Kent Konseyi Özel Bireyler (Engelli) Meclisi üyesi çocukların hazırladığı serginin açılışının ardından İzzet Baysal Caddesi’nde stantların gezilmesiyle devam etti.

İzzet Baysal Şükran Günleri’nin son günü etkinlikleri kapsamında İzzet Baysal Caddesi üzerinde Bolu’da faaliyet gösteren okullar, birlik, dernek ve çeşitli sivil toplum kuruluşları stantlar açtılar.

Ahmet Baysal, Kent Konseyi ve Protokol üyeleri bu yıl Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın kullandığı akülü araç ile stantları gezdiler. Stant açan kuruluşların ve okulların birbirinden güzel yapmış oldukları tasarımlar programa ayrı bir güzellik kattı. Havanın da güneşli olması nedeniyle cadde, Şükran Günleri’nde doldu taştı.

Stantlarda yiyecek, içecek ve çeşitli gıdaların sunumunun yanı sıra öğrencilerin tasarımları beğeni topladı.