Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

“SUÇLULAR CEZALANDIRILSIN”

“SUÇLULAR CEZALANDIRILSIN”
Sosyal medya platformu Twitter’da en çok konuşan konu başlıkları arasına giren Havrita (Başıboş Köpek Haritası) uygulaması, sosyal medya kullanıcıları tarafından eleştiriliyor. Bolulu Hayvanseverler de uygulamaya tepkili.

Haber: Aslı Akış

Hayvanseverler, sokak köpeklerinin yerlerinin tespit edilmesi için kullanılan “Havrita” (Başıboş Köpek Haritası) isimli sitenin kapatılması için sosyal medyada kampanya başlattı. Hayvanseverlere göre site sokak köpeklerini hedef gösteriyor.

Son günlerde özellikle Antalya’da sokak köpeklerinin zehirlenerek ölmesinin ardından gözler yine ‘Havrita Uygulamasına’ çevrildi.

Sokak köpeklerinin harita üzerinde yerini gösteren internet uygulaması Havrita'ya hayvanları hedef gösterdiği ve ölümlerine sebebiyet verdiği gerekçesiyle  #havritakapatılsın etiketiyle Bolu Bolpati Derneğinden de tepki geldi.

Bolupati Derneği paylaşımında; “Hayvanlara merhamet ve hassasiyet gösteren Hz. Muhammed (s.a.v) efendimizin ümmeti olan insanlar, onun izinden gider ve hayvanlara asla zarar vermezler. Hayvanların gözünün yaşına bakmadan, onları katledenlerin, bir sonraki hedefi kadınlar ve çocuklar olacak. #HavritaKAPATILSIN” dedi.

Bolpati Derneği Twitter hesabından üzerinden can dostların fotolarının yer aldığı bir de paylaşım yaparak; “Bizler, sizlere Allah’ın emanetleriyiz. Biz, sessiz kulların sesi olur musunuz? Bizlere yapılan zulme sessiz kalmayın! Susarak zalimlerden yana olmayın! #HavritaKAPATILSIN” Suçlular cezalandırılsın” ifadeleri ile çağrıda bulundu. 

Sokak köpeklerinin yaşadığı yerleri işaretleyen Havrita uygulamasının ardından hayvan katliamlarının arttığı iddia edildi. Hayvan Hakları Komisyonu'nun uygulamaya kapatma davası açacağı belirtildi.

 

Etiketler: bolu haberler