Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

SU KAYNAKLARINI İNCELEYECEK 3 EKİP KURULUYOR

SU KAYNAKLARINI İNCELEYECEK 3 EKİP KURULUYOR
Gölköy Barajını besleyen Abant ve Mudurnu dereleri başta olmak üzere, şehir genelindeki su kaynaklarının incelenmesi için 3 ekip kurulacak.

Tarım ve Orman Bakanlığı Su Yönetimi Genel Müdürlüğü öncülüğünde, kurumlar Bolu’daki su kaynaklarının durumu ve bunları besleyen havzaların incelenmesi amacıyla bir araya geldi.

Toplantıya Su Yönetimi Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Mahir Özcan ile beraberindeki teknik ekip, Tarım ve Orman İl Müdürü İzzet Murat ile müdür yardımcıları, DSİ 53. Şube Müdürü Kazım Doğru, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Oğuzhan KURT, Bolu Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Ünal Barutçu, Bolu İl Özel idaresinden ilgili şube müdürleri ve teknik personel katıldı.

Toplantıda, Türkiye’nin su stresi yaşayan bir ülke olduğuna, su toprak gibi doğal kaynaklar havzalar arasında eşit dağılmamış olup doğal kaynakların yönetiminin havza bazında paydaşlarla birlikte yapılması gerektiğine dikkat çekildi. Su kaynaklarının gelecek nesillerin ihtiyacını da karşılayacak miktar ve kalitede muhafaza edilebilmesi için koruma-kullanma dengesi gözetilerek arz-talep yönetimi sağlanmasının önemine dikkat çekildi.

Bu çerçevede düzenlenen toplantıda su havzaların durumu ve su kaynakları ele alındı. 3 ekip kurularak sahada inceleme yapılması özellikle Gölköy Göleti’ni besleyen Mudurnu ve Abant derelerinden gelen su kaynaklarında elde edilen veriler ışığında rapor hazırlanması kararlaştırıldı.

 

Etiketler: bolu haberler