Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

“SU KANUNU” İÇİN ÇALIŞMALAR YAPILIYOR

“SU KANUNU” İÇİN ÇALIŞMALAR YAPILIYOR
Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Fatih Metin, suyun kullanımı ve planlanması noktasında Tarım ve Orman Bakanlığı’nın “Su Kanunu” çalışmaları olduğunu ifade ederek, “Türkiye’de; suyun kullanılması ve korunması noktasında, ne yazık ki geçmişten gelen 4-5 kanunumuzda yer alan dağınık bir yetki ve görevlendirme var. Bu dağınıklıktan dolayı düzenleme ve uygulamada sorunlar yaşıyoruz. O nedenle tahsisi, değerlendirilmesi ve planlanması gibi su ile alakalı her konuyu planlayan ve denetleyen bir çalışma yapacağız” dedi.

Haber: Ömer ÇETİNASLAN

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Fatih Metin, katıldığı Karadere Tüneli açılış töreninde önemli açıklamalarda bulundu. Tarım ve Orman Bakanlığı olarak suyun kullanımı, planlanması ve denetlenmesi konusunda “Su Kanunu” çıkarılması için çalışmalar yapıldığına dikkat çeken Metin, konu ile ilgili bürokratik hazırlıkların tamamlandığını belirtti.

“DAĞINIK BİR YETKİ VE GÖREVLENDİRME VAR”

Suyun kullanımı ve denetlenmesi konusunda, geçmişte çıkarılan kanunların yetki ve görevlendirmelerinin dağınık olduğunun altını çizen Bakan Yardımcısı Metin, “Tarım ve Orman Bakanlığı olarak havza bazlı planlar hazırlıyoruz. Suyun kullanımı noktasında bir kanun hazırlığımız var. Bugün Türkiye’de; suyun kullanılması ve korunması noktasında, ne yazık ki geçmişten gelen 4-5 kanunumuzda yer alan dağınık bir yetki ve görevlendirme var. Bu dağınıklıktan dolayı da birçok konu havada kalıyor. Düzenleme ve uygulamada sorunlar yaşıyoruz. O nedenle, bu sorunların hallolması noktasında kıymetli milletvekillerimizin öncülüğünde, TBMM’deki bu yasama döneminde, konunun gündeme alınması noktasında önerimiz olacak. Tarım ve Orman Bakanlığı olarak “Su Kanunu” hazırlığımız var” diye konuştu.

“SU İLE ALAKALI HER KONUYU PLANLAYAN VE DENETLEYEN BİR ÇALIŞMA YAPACAĞIZ”

Metin, Türkiye’nin böyle bir kanuna ihtiyacı olduğunu vurgulayarak, “Bu kanun ile ilgili bürokratik çalışmaları bitirdik. İnşallah, suyu derleyip toplayacağız. Tahsisi, değerlendirilmesi ve planlanması gibi su ile alakalı her konuyu planlayan ve denetleyen bir çalışma yapacağız. Tabi ki takdir, milletvekillerimiz ve meclisimizindir. İllerde bu işin başında, valilerimiz olacak. Türkiye’nin ihtiyacı olan bir kanun. İnşallah, önümüzdeki dönemde yasama organımızın gündeme alacağına inanıyorum. Daha sonra milletvekillerimizin teklifi ve değerlendirilmesiyle ülkemize kazandırılmış olacak” ifadelerini kullandı.