Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

“SPORCU FABRİKASI GİBİYİZ”

“SPORCU FABRİKASI GİBİYİZ”
Türk cimnastiğinin, artistik cimnastik gibi olimpiyatlarda olmayı hedeflediği trampolin cimnastikte son dönemde alınan başarılar yüzleri güldürüyor. Federasyon Başkanlığını ilimizin yetiştirdiği önemli spor adamlarından Suat Çelen’in yaptığı branş her geçen gün adından sıkça söz ettiriyor.

Artistik cimnastikte önemli başarılara imza atan Türk cimnastiği, diğer branşlarda da güzel sonuçlar almaya başladı. Artistik cimnastikte İbrahim Çolak, Ferhat Arıcan, Ahmet Önder ve Adem Asil'le gelen arka arkaya madalyalar cimnastikte ivmeyi artırdı.

2021 yılında Avrupa Trampolin Cimnastik Şampiyonası'nda Elif Çolak ve Sıla Karakuş, gençler senkronize finalinde ikinci olarak trampolinde Türkiye'ye ilk gümüş madalyayı kazandırdı. Aynı şampiyonada Elif Çolak, gençler bireysel finalinde üçüncü olarak trampolinde Türkiye'ye ilk bireysel madalyayı getirdi.

Son olarak milli cimnastikçiler Sena Elçin Karakaş ve Sıla Karakuş, Trampolin Cimnastik Dünya Kupası kadınlar senkronize finallerinde altın madalyaya uzandı.

“HEDEF PARİS OLİMPİYATLARI”

Trampolin Cimnastik Milli Takım antrenörlerinden İlhan Karanlık, yaptığı açıklamada Türkiye'de 2007'den bu yana yapılan trampolin cimnastikte 2010'da alt yaş gruplarında Avrupa Şampiyonluğu yaşadıklarını belirtti.

Bu spor dalında başarı grafiğinin hızla yükseldiğine işaret eden Karanlık, şöyle konuştu:

"Kısa süre içinde zirveye ulaşmaya başladık. Avrupa'nın ilklerindeyiz. Bu bize mutluluk veriyor. Amacımız olimpiyat kotası almak. Ona çok yakınız. İnşallah Paris Olimpiyatları için kotayı alabiliriz."

TOHM'LARIN ETKİSİ

Antrenör Aysun Yıldırım da artistik cimnastikte olduğu gibi trampolinde de güzel bir yol almaya başladıklarını söyledi.

Trampolin cimnastiğin son dönemde yaygınlaştığını ve bunda yapılan yatırımların çok önemli olduğunu kaydeden Yıldırım, "Gençlik ve Spor Bakanlığı öncülüğü ve Türkiye Cimnastik Federasyonu Başkanı Suat Çelen'in destekleriyle kurulan Türkiye Olimpik Hazırlık Merkezlerinde (TOHM) yetenekli sporcular, en alt seviyeden alınıp olimpik seviyeye kadar çıkarılıyor. Bu sporcular kamplarla, yarışmalarla gelişme kaydediyor. Bunların neticesine de madalyalarla ulaşıyoruz." ifadelerini kullandı.

BAŞKAN ÇELEN’İN SORUMLULUĞU ARTTI

Türkiye Cimnastik Federasyonu Başkanı Suat Çelen ise, sporcuların katıldığı her yarışmada madalya almak için ellerinden gelen bütün gayreti gösterdiklerini ifade etti.

“TÜRK CİMNASTİĞİ KATILDIĞI HER YARIŞMADA MADALYAYA UZANMAK İÇİN ELİNDEN GELEN HER TÜRLÜ ÇABAYI GÖSTERİYOR”

Çelen, antrenörlerin ve teknik heyetlerin çok büyük katkısı olduğunu dile getirerek; “Sporcularımızın ve antrenörlerimizin de dediği gibi bütün disiplinlerimizde artık madalyalar gelmeye başlıyor. Daha öncede ifade ettiğimiz gibi Türk Cimnastiği katıldığı her yarışmada madalyaya uzanmak için elinden gelen her türlü çabayı gösteriyor. Burada antrenörlerimizin ve teknik heyetlerimizin ve yönetim kurulumuzun çok ciddi katkısı var. Özellikle Gençlik ve Spor Bakanlığımızın yapmış olduğu her projeye destek vermesi bizim için çok önemli” dedi.

“BAŞARILAR BİZİ DÜNYA CİMNASTİK FEDERASYONUNUN AS BAŞKANLIĞINA TAŞIDI”

Kazandıkları başarıların ardından Dünya Cimnastik Federasyonu As Başkanlık görevine seçildiğini kaydeden Başkan Çelen; “Biz artık Türk Cimnastiği olarak katıldığımız her yarışmaya madalya için gidiyoruz. Bunu artık camiamız ve bütün dünyada biliyor. Zaten bu başarılarda bizi Dünya Cimnastik Federasyonunun As Başkanlığına taşıdı.  Güzel bir ekip kurduk. Sporcularımızla onların aileleriyle, yönetimle, teknik heyetle çok güzel bir aile olarak birlikte çalışıyoruz” ifadelerine yer verdi.

“TÜRK CİMNASTİĞİ DAHA DA HIZLI İVMELENEREK ÇALIŞMALARINA DEVAM EDECEK”

2024 Olimpiyatlarında gümüş ve altın madalya almak için çalıştıklarını belirten TCF Başkanı Suat Çelen; “Ben inanıyorum ki, Türk Cimnastiği hiç Avrupa’da şampiyonluğu yokken, Avrupa şampiyonluğu, Dünya şampiyonluğu yokken, Dünya şampiyonluğu yaşadı. Hatta şampiyonlukları yaşadı. Olimpiyat’ta 7 finalimizin olması, 5 kişiyle ilk defa katılıyor olmamız ve arkasından gelen Olimpiyat 3.lüğü bizim motivasyonumuzu artırmakla beraber, sorumluluğumuzu da artırdı. Türk Cimnastiği, 2024 Olimpiyatlarına daha önce olduğu gibi çıtasını yükselterek gidiyor. Bizim hedefimiz artık, en az 5 sporcu kotamızı korumak, bronz olan madalya rengimizi de gümüş ve altın madalya çevirmek. Hedefimiz bu. Umarım o gün en az hata yapan sporcular bizim sporcularımız olur. Çünkü artık bizim sporcularımız her arenada madalya alabilecek sporcular. Türk Cimnastiği daha da hızlı ivmelenerek çalışmalarına devam edecek. Ben cimnastiği izleyen, destekleyen ve takip eden herkese şükranlarımı sunuyorum” dedi.

“SPORCU FABRİKASI GİBİ BİR ÖZELLİĞİMİZİN OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUZ”

Çelen, cimnastik branşının diğer spor dallarına da sporcu yetiştirdiği ifade ederek sözlerini şöyle noktaladı: “Diğer taraftan cimnastikte sadece başarılı olmak değil. Diğer federasyonlara da tabiri caizse sporcu fabrikası gibi sporcu kazandıran bir özelliğimizin olduğunu düşünüyoruz. En küçük yaşta başlandığı için motorik özellikleri dediğimiz sıçrama, esnetme, kuvvetlik gibi bunları cimnastikte kazandırıyoruz çocuklara. Bütün branşlara da bir temel oluşturuyoruz. Tüm dünyanın temel spor olarak adlandırmasının sebebi bu. En küçük yaşta başlaması. Ben bir ülkede cimnastiğin gelişmesinin o ülkede sporun gelişmesiyle doğru orantılı olduğunu düşünüyorum. Cimnastiğe yapılan yatırımlar ortada. Artarak büyüyor. Türk Cimnastiğinde de, Türk sporunda da çok ciddi gelişmeler var. Ben cimnastiğe destek veren başta Bakanlığımız olmak üzere; kulüplerimize, il müdürlüklerimize, destek veren belediyelere sonsuz şükranlarımızı sunuyorum” 

Etiketler: bolu haberler