Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

Spor okulları açıldı

Spor okulları açıldı
Spor Genel Müdürlüğü’nün 83’üncü kuruluş yıl dönümünde Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesindeki GSB Spor Okulları ve GSP Engelsiz Spor Okulları’nın açılış töreni gerçekleştirildi. Spor okullarındaki faaliyetler ücretsiz gerçekleştirilecek.
Okulların kapanmasıyla beraber, öğrenciler de yaz dönemine girdi. Yaz tatilinde gençlerin boş zamanlarını spor faaliyetleriyle değerlendirmeleri amacıyla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren GSB Spor Okulları ve GSB Engelsiz Spor Okulları, düzenlenen törenle açıldı.  Gençlik ve Spor İl Müdürü Şerafettin Çilkara’nın konuşmacı olarak katıldığı törende Bolu Belediyesi Başkan Yardımcısı İsa Özcan,  İl Milli Eğitim Müdürü Cemil Sarıcı, Aile Ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bekir Koçyiğit, sporcular ve vatandaşlar yer aldı. Spor okullarındaki faaliyetler ücretsiz gerçekleştirilecek.

 “TECRÜBELİ ÖĞRETMENLERİMİZ NEZARETİNDE SPORTİF ÇALIŞMALARIMIZ YÜRÜTÜLECEKTİR”

Spor okullarının gençlere sağlayacağı katkıları Gençlik ve Spor İl Müdürü Şerafettin Çilkara anlattı. Çalışmalar kapsamında hedeflerine de değinen Çilkara, “Yaklaşık olarak 10 bin çocuk ve gencimizin faydalanacağı müdürlüğümüz bünyesinde açılan GSB Spor Okullarımızın amacı gençlerimize spor kültürünü aşılamak, sporu sevdirmek, spor yapma alışkanlığını kazandırmak, sosyal ve kültürel yönden gelinmelerini sağlamak, yazın boş zamanlarını sporla değerlendirmek, her türlü zararlı alışkanlıklardan korumak amacıyla okulların yaz tatiline girmesiyle başlayan GSB Spor Okullarımızda tecrübeli öğretmenlerimiz nezaretinde sportif çalışmalarımız yürütülecektir” dedi.

“AİLELERİMİZİN DESTEĞİNE İHTİYACIMIZ VARDIR”

Gençlerin spor hayatlarına devam edebilmesi için ailelerin de desteğine ihtiyaç duyduklarına dikkat çeken Gençlik Ve Spor İl Müdürü Çilkara, “GSB Spor Okullarında aldıkları eğitimler sonrasında, sporcu vasıflarına ulaşan çocuklarımızın antrenmanlara devam etmeleri amaçlanarak, müsabık sporcu olmaları sağlanacaktır. Dolayısıyla ilimizi ve ülkemizi uluslararası platformda temsil etmeleri bakımından GSB Spor Okulları’nın birer fırsat olduğu anlayışıyla, bütün çocuk ve gençlerimizin sporu yaşam kültürü olarak benimsemeleri yegâne amacımızdır. Bu amaç için de ailelerimizin desteğine ihtiyacımız vardır” ifadelerini kullandı.

“SPOR OKULLARI ÇOCUKLARIMIZIN YENİ ARKADAŞLIKLAR EDİNMELERİNE İMKÂN SAĞLAYACAKTIR”

Spor çalışmalarının okul döneminde de devam etmesi gerektiğini belirten İl Müdürü Çilkara “Sporun çocuklarımızın yaşamlarına sadece yaz dönemi faaliyeti olarak görülmemeli, okullar açıldığı zaman da çocuklarımızın spora yönlendirilmesi ve desteklenmesi çok önemlidir. GSB Spor Okulları’mızda farklı okullardan, farklı kültürlerden gelerek hep birlikte spor yapacak çocuklarımızın yeni alışkanlıklar, yeni arkadaşlıklar edinmelerine imkân sağlayacaktır” diye konuştu.

“HEDEFİMİZ 10 BİNE YAKIN GENCİMİZİ SPOR HAYATINA KAZANDIRMAKTIR”

Spor okulları kapsamında 10 bine yakın genci sporla buluşturmak istediklerini belirten Çilkara “İlimizde 0-5, 18 yaş arası çocuklarımıza ve gençlerimize yönelik toplam 26 branşta faaliyet gösterecek tüm branşlarımız ücretsiz olacaktır. GSB Spor Okulları, 6 Eylül 2021 tarihine kadar devam edecek olup, spor eğitimlerimizi yoğun bir şekilde devam etmektedir. Aynı zamanda GSB Engelsiz Spor Okulu adı altında; Bedensel engelliler, görme engelliler, işitme engelliler ve özel sporculara yönelik kurslarımız da başlayacaktır. Hedefimiz GSB Spor Okulları’mız ve GSB Engelsiz Spor Okulları’mızda 10 bine yakın gencimizi spor hayatına kazandırmaktır” şeklinde konuştu.

Program, gençler halk oyunu gösterisi de yaptı. Spor Okulları’nın açılışı Spor Genel Müdürlüğü 83’üncü kuruluş yıl dönümü nedeniyle her yıl 29 Haziran’da yapılıyor.