Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

SOSYAL MESAFELİ BANKLAR BÜYÜK İLGİ GÖRÜYOR

SOSYAL MESAFELİ BANKLAR BÜYÜK İLGİ GÖRÜYOR

Bolu Belediyesi meydanlarda sağlıklı bir yeniliğe imza attı. Normalleşme süreci ile birlikte vatandaşların taleplerini de dikkate alan Bolu Belediyesi, korona virüs tedbirleri kapsamında İzzet Baysal Caddesi boyunca sosyal mesafeli banklar yerleştirdi. Sosyal mesafeyi koruyacak şekilde tasarlanan banklar, bireylerin birbiriyle temasını önleyecek şekilde; iki kişinin arasında bir buçuk metre kuralına uymasını sağlayacak.

Haber: Aslı Akış

23 Mart 2020 tarihinde korona virüs tedbirleri kapsamında Bolu Belediyesi ekiplerince kentin çeşitli noktalarındaki bank ve oturakları kaldırılmış, şehir merkezindeki sökülemeyen sabit banklar için de fileli önlem alınmıştı. Korona virüs (Covid-19) salgını sebebiyle vatandaşların sağlığı ve güvenliğini ön planda tutan çalışmalar yürüten Bolu Belediyesi, yeni bir uygulamayı hayata geçirdi. Bolu Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü atölyesinde sosyal mesafe gözetilerek sadece iki kişinin oturabileceği şekilde renkli banklar tasarlandı.

İLK TEST EDEN YAŞLILAR OLDU

Bolu’nun en işlek İzzet Baysal Caddesi boyunca yerleştirilen renkli banklar vatandaşların ilgisini çekerken banklar caddeye de farklı bir görünüm kazandırdı. Oturanların arasında 1,5 metrelik mesafe bırakacak şekilde dizayn edilen banklarda oturan kimi vatandaşlar arkadaşıyla sohbet ederken uygulamadan memnun olduklarını belirttiler.

“BELEDİYE HALKA HİZMET EDİYOR”

81 yaşındaki Halil Karakaya, İzzet Baysal Caddesine yerleştirilen banklardan memnun olduğunu dile getirerek; “Uygulamadan memnunuz. Daha güzel olmuş bu banklar. Yalnız biraz daha ilave edilmesi lazım. Çok aralıklı olduğundan bir de yolun karşısına koymaları gerek. Yoksa bu banklar çok güzel ve rahat. Sağolsun belediye, yapıyor, halka hizmet ediyor” şeklinde konuştu. 

“ÇOK BEĞENDİM”

Elinde eldiveni, ağzında maskesi ile yeni yapılan banklarda oturan Rüştü Karaca, “Ben ilk defa bugün oturdum bu banklarda ve beğendim. Memnunum. Çeşitli renklerdeki banklar çok iyi oldu” dedi.

“SOSYAL MESAFELİ SOHBET EDİYORUZ”

Turgut Yılmaz, sosyal mesafeli sohbet edebildiklerin kaydederek; “Çok güzel. Sosyal mesafe olduğun için insanlar daha rahat sohbet edip, korunabiliyor. Geliyoruz burada 15-20 dakika oturup sonra evimize gidiyoruz. Maskeli bir şekilde sosyal mesafe kurallarına uyarak oturuyoruz” ifadelerini kullandı.