Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

SOSYAL MEDYA ÜZERİNDEN YAPILAN ŞANTAJ GİRİŞİMLERİNE DİKKAT

SOSYAL MEDYA ÜZERİNDEN YAPILAN ŞANTAJ GİRİŞİMLERİNE DİKKAT
Bolu İl Emniyet Müdürlüğü yurtdışı kaynaklı telefon hatları kullanılarak, vatandaşların sosyal medya aracılığı ile aranıp uygunsuz görüntüler elde edildiği konusunda uyarılarda bulundu.

Haber: Burhan Yeşiltaş

Bolu İl Emniyet Müdürlüğü, özellikle yurt dışı kaynaklı, sosyal medya üzerinden şantaj girişimlerine karşı vatandaşları uyardı. Sosyal medya üzerinden aramalarla elde edilen görüntüleri kullanarak vatandaşlardan şantaj ve tehdit yoluyla menfaat sağlayanlara karşı dikkatli olunmasını istedi.

Uyarıda vatandaşların tanımadıkları kişi ya da hesaplardan Facebook, Instagram veya benzer iletişim programları üzerinden maksatlı ve uygunsuz şekilde görüntülü aranarak kayıt yapıldığı, ardından şantaj ve tehdit yoluyla menfaat elde edilmeye çalışıldığı belirtildi.

“LÜTFEN BU TÜR ARAMALARI REDDEDİNİZ”

Yayımlanan uyarıda vatandaşların bu tür girişimlere karşı dikkatli olmaları, tanımadıkları kişi veya hesaplardan gelen görüntülü aramaları kabul etmemelerinin gerektiği vurgulanarak; “Son dönemde vatandaşlarımızdan gelen şikayetlerden özellikle yurt dışı kaynaklı bilinmeyen kişi ya da numaralardan, Facebook ve benzeri iletişim programları ile sosyal medya üzerinden görüntülü aranarak, uygunsuz görüntüler elde edilmek suretiyle vatandaşımızın şantaj ve tehditle mağdur edildiği anlaşılmıştır. Tanımadığınız kişilerden gelen görüntülü aramaların kabul edilmemesi hususunu önemle hatırlatırız. Lütfen bu tür aramaları reddediniz!” denildi.
Etiketler: bolu haberler