Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

SOLMAZ BAYSAL SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

SOLMAZ BAYSAL SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI
İzzet Baysal Vakfı Başkanı Ahmet Baysal’ın eşi hayırsever Solmaz Baysal, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesinde, merhum İzzet Baysal’ın yanında bulunan ebedi istirahatgahına defnedildi.

Haber: Oğuzhan Eke – Servet Gökçek

İstanbul’da geçirdiği kalp krizi sonrası hayatını kaybeden İzzet Baysal Vakfı Başkanı Ahmet Baysal’ın eşi Hayırsever Solmaz Baysal, son yolculuğuna uğurlandı. Merhume için Bolu Kalıcı Konutlar Camiinde cenaze töreni düzenlendi. Cenazeye; Bolu Valisi Erkan Kılıç, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, 2’nci Dağ Komando Tugayı Garnizon Komutanı Merdin Kışkan, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü  Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, kurum müdürleri, belediye başkan yardımcıları, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşu ve dernek temsilcileri ile Bolulu vatandaşlar katıldı. Cenazede merhum Solmaz Baysal’ın eşi İzzet Baysal Vakfı Başkanı Ahmet Baysal, başsağlığı dileklerini kabul ederken, duygu dolu anlar yaşadı.

İkindi namazına müteakip kılınan cenaze namazında törene katılanlardan helallik alındı. Namaz akabinde; Vali Kılıç, Başkan Özcan ve Rektör Alişarlı duygularını dile getirdi.

“BOLU ŞEHRİ SOLMAZ HANIMEFENDİ’Yİ HEP ‘ABLA’ DİYE ANDI”

Alişarlı, İzzet Baysal ailesinin hayırseverliklerine dikkat çekerek, “Merhum İzzet Baysal’a Bolu şehri ‘Baba’ unvanını vermişlerdi. Bolu şehri Ahmet Baysal beyefendiye de ‘Amca’ unvanını vermiştir. Ona sesleneceği zaman da ‘Ahmet Amca’ diye seslenir. Yine Bolu şehri Merhum Solmaz Baysal hanımefendiye de ‘Abla’ unvanını vermiştir. Dostlar, bu unvanlar torpille verilen unvanlar değil, geçici unvanlar değil. Bolu şehri Solmaz Hanımefendi’yi hep ‘Abla’ diye andı. ‘Abla’ diye seslendi. İstanbul bir hanımefendisini kaybetti, Bolu şehri de beyaz saçlı meleğini kaybetti. Ruhu şâd olsun, mekanı cennet olsun” dedi.

“SOLMAZ ANA AŞEVİ GIDA VE GİYİM BANKASI OLARAK ORAYI İSİMLENDİRECEĞİZ”

Özcan ise yeni aşevine Solmaz Baysal isminin verileceğini belirterek, “Biz onların yaptırdığı okullarda okuduk, bizim çocuklarımız onların yaptırdığı hastanelerde doğdu, Bolumuza üniversite kazandırdılar ve inşallah biz de bu aileye Bolulular olarak hiçbir zaman vefa duyumuzu yitirmediğimizi göstereceğiz. Yakında bir aşevimiz, gıda ve giyim bankamız tamamlanıyor bir kaç gün içerisinde. Önümüzdeki ay Ahmet Abi’nin katılımıyla Solmaz Ana Aşevi Gıda ve Giyim Bankası olarak orayı isimlendireceğiz ve sizden açmanızı isteyeceği. Orada günde 2 bin kişi yemek yiyecek, binlerce kişi kıyafet temin edecek, binlerce kişiye ev eşyası verilecek. Yani bizim inancımıza göre kişinin amel defteri hemen kapanmıyor ve hiçbir kapanmıyor. Solmaz Ablamız da daha çok dua almasını sağlamaya gayret edeceğiz” dedi.

“İZZET BAYSAL’IN HAYIRSEVERLİĞİNE HİÇBİR LEKE KONDURMADAN VAFKFI KORUDULAR”

Bolu’nun çok büyük bir değerini kaybettiğini söyleyen Bolu Valisi Erkan Kılıç, “Bolu olarak üzüntülü bir gün yaşıyoruz. Solmaz Annemizi kaybettik. Kendisini 2-3 ay öne Ahmet Amca ile beraber İstanbul’da ziyaret etmiştim. Dostça davranan, Bolu ve ülkemiz için düşünen, yürekleri bu vatan için çarpan bir aile. İzzet Baysal ismini önceden duydum tabi, Türkiye’ye ve dünyaya mâl olmuş bir kişi. Ama Bolu’ya geldikten sonra bunun ne kadar büyük bir değer olduğunu daha iyi fark ettim.  Etrafımıza baktığımız zaman her yerde İzzet Baysal Vakfı var. İzzet Baysal’ın hayırseverliğine hiçbir leke kondurmadan, tertemiz bir şekilde bu vakfı korudular. İnsanların hayır yapanı çok kıymetlidir bizim dinimizde.  Allah razı olsun, İzzet Baysal Vakfı ve Ahmet Amca zaten kendilerini tamamen hayır işlemeye odaklamış durumda. Bu kolay bir iş değil, özveri ister. Hepsi bir tarafa eğitime yapmış oldukları yatırımla beraber ülkemizin gerçekten önünü açan nice nice gençler yetiştirdiler. Bolu çok büyük bir değerini kaybetti. Ahmet amcaya hep beraber, daha fazla sarılacağız, daha yakınında duracağız. Çünkü bu değerleri her zaman bulmak mümkün değil. Sağlıklıyken, yaşarken ona bunu hissettirmemiz lazım. Ahmet amcaya ve ailesine başsağlığı diliyorum. Solmaz Annemizin mekânı cennet olsun. Başımız sağ olsun.” diye konuştu.

İZZET BAYSAL’IN YANINA DEFNEDİLDİ

Konuşmaların ardından merhume Solmaz Baysal’ın naaşı, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesinde, İzzet Baysal’ın mezarının yanından bulunan ebedi istirahatgahına defnedildi. Ahmet Baysal, Solmaz Baysal’ı kendi elleriyle istirahatgahına indirdi.

 

Etiketler: bolu haberler