Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞININ DETAYLARI BELLİ OLDU

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞININ DETAYLARI BELLİ OLDU
Bolu Valiliği, İçişleri Bakanlığının 81 ilin valiliğine 22 Mayıs saat 00.00 ile 26 Mayıs 00.00 arasında uygulanacak sokağa çıkma kısıtlamasıyla ilgili gönderdiği genelgeye dair Boluluları bilgilendirdi. Genelgeye göre 4 günlük sokağa çıkma kısıtlaması öncesinde 21 Mayıs Perşembe ve 22 Mayıs Cuma günü market, bakkal, manav, kasapların yanı sıra kuruyemişçiler saat 23.00’a kadar faaliyetlerine devam edebilecek.

Bolu Valiliğinden yapılan açılamada, Koron virüsle mücadele etkinlikleri kapsamında Cumhurbaşkanlığı Kabinesinin değerlendirmesi ve Bilim Kurulunun önerileri doğrultusunda ülkemiz genelinde olduğu gibi ilimizde de 23-24-25-26 Mayıs Cumartesi, Pazar,  Pazartesi,  Salı günlerinde sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacağı belirtildi.

Konuyla ilgili organizasyonu içeren Hıfzıssıhha Meclisi kararının ilan edileceği ifade edilen açıklamada,

Ancak acil ihtiyaçların karşılanmasında herhangi bir problem yaşanmaması için aşağıdaki hususların kamuoyu ile ivedi olarak paylaşılmasının uygun görüldüğü aktarıldı.

Sokağa çıkma kısıtlamasının günlük hayata etkisini en az düzeyde tutmak amacıyla, ihtiyaçların en çok temin edildiği işletmeler olan Market, Bakkal, Manav, Kasap ve Kuruyemişçiler İle Online Satış Yapan İşletmeler 20-21-22 Mayıs Çarşamba, Perşembe ve Cuma günleri saat: 23.00’e kadar tüm vatandaşlara hizmet sunabileceği duyuruldu.

Aynı işletmeler 23 Mayıs Cumartesi günü 10.00-17.00 saatlerinde 20 yaş ve altında olanlar ile 65 yaş ve üstü vatandaşlar hariç olmak üzere,  yani 20-65 yaş aralığında bulunan vatandaşlara; araç kullanılmadan meskenlerine en yakın yerlerden alışveriş yapılmaları kaydıyla hizmet verebilecek.

Bu işyerleri 24-25-26 Mayıs Pazar, Pazartesi, Salı günleri tamamen kapalı olacaktır denildi.

EKMEK FIRINLARI VE BAYİLERİ İLE İLGİLİ DETAYLARA YER VERİLDİ

23-24-25-26 Mayıs Cumartesi, Pazar, Pazartesi ve Salı günleri önceden belirlenmiş ekmek fırınları ve bayilerin açık olacağı, ancak üretilen ekmeklerin dağıtımı ilgililerce sağlanacağı vurgulandı.

23-24-25-26 Mayıs Cumartesi, Pazar, Pazartesi ve Salı günleri tatlı üretiminin yapıldığı ve satıldığı işyerleri açık olacağı, ancak tatlı satışı yapan bu işyerleri sadece evlere servis şeklinde satış yapabileceklerinin altı çizildi.

Vatandaşların belirtilen kısıtlamalar sebebiyle olumsuz etkilenmemeleri için 20-21-22 Mayıs çarşamba, perşembe ve cuma günleri,  belirli saatlere yoğunlaştırmadan,  günün tamamını değerlendirerek alışverişlerini yapmaları, ihtiyaçlarını karşılamaları, her hangi bir izdiham ve mağduriyete maruz kalmamaları açısından önem arz ettiği ifade edildi.