Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

SOKAĞA ÇIKMA KISITLAMASININ BAŞLAMASIYLA SOKAKLAR BOŞALDI

SOKAĞA ÇIKMA KISITLAMASININ BAŞLAMASIYLA SOKAKLAR BOŞALDI
İçişlerinin Bakanlığının genelgesi ve salgınla mücadele kapsamında hafta sonu uygulanan 56 saatlik sokağa çıkma kısıtlamasının başlamasıyla cadde, sokak ve meydanlarda sessizlik hakim oldu.

Haber: Aslı Akış

Saat 21.00'de başlayan sokağa çıkma kısıtlaması öncesinde kentte trafik yoğunluğu yaşandı. Evlerine dönmek isteyen vatandaşlar şehri merkezinde yoğunluk oluştururken,  Anadolu Otoyolu ile D-100 kara yolunda da araç trafiği yok denecek kadar azaldı.

Kovid-19 salgınıyla mücadele amacıyla 28 Aralık Pazartesi günü 05.00'te sona erecek sokağa çıkma kısıtlaması dün 21.00 itibarıyla başladı. Sokağa çıkma kısıtlamasının başlamasıyla birlikte Bolu'da kent merkezinde sokaklar, caddeler, parklar ile yollar sessizliğe büründü. Kent merkezinin en işlek caddesi olan İzzet Baysal Caddesi, Karaçayır ve Atatürk Orman Parkı boş kaldı.

İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler tarafından oluşturulan kontrol noktalarında Polis ekipleri, mahalle bekçileri ve zabıta ekipleri denetim yaptı. Kurallara uymayanlara idari para cezası uygulandı.

Kentte bulunan caddeler, ana yollar ve kavşaklarda oluşturdukları noktalarda kontrollerini sürdüren Polis ekipleri, kimlik, izin belgesi ve HES sorgusu da yapıyor.

Kısıtlamadan muaf olan işletmeler mesailerine devam ederken kent sakinlerinin sokağa çıkma kısıtlamasına uyduğu görüldü.

Sokağa çıkma kısıtlamaları, yeni bir karar alınıncaya kadar ilerleyen hafta içi ve hafta sonlarında da uygulanmaya devam edilecek.

 

Etiketler: bolu haberler