Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

SOKAĞA ATILAN MASKE VE ELDİVENLER VİRÜS KADAR TEHLİKELİ!

SOKAĞA ATILAN MASKE VE ELDİVENLER VİRÜS KADAR TEHLİKELİ!
Koronavirüs salgının ülkemizde de görülmesinin ardından maske ve eldiven kullanımı artarken, kullanılmış birçok maske ve eldivenin sokaklara, en çok toplu taşıma araçlarının bulunduğu duraklara atılması, toplum sağlığı içi tehlike oluşturuyor.

Haber: Aslı Akış

Bazı vatandaşların kullandıkları eldiven, maske, ıslak mendilleri yerlere atması, hastalık bulaştırma riskini artırıyor. Uzmanlar, kimyasal atık sayılan maske ve eldivenlerin üzerinde biriken virüsün insan sağlığını tehdit ettiğini vurgulamasına rağmen cadde ve sokaklarda kullanılmış eldiven ve maskeler görülüyor.

Bolu Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü sosyal medya hesabından, korona virüsü salgınından korunmak isteyenlerin neredeyse günlük aksesuarı haline gelen maske ve eldivenler bilinçsiz vatandaşlar yüzünden büyük tehlike yarattığına dair dikkat çeken bir paylaşımda bulundu. Paylaşımda; “Atılan her maske ve eldiven bulunduğu ortamda yaklaşık 72 saat kalmakta, korona ile mücadele süresini uzatmaktadır. Kendinizi düşünmüyorsanız belediye temizlik personelini düşünün onunda bir ailesi var” ifadelerine yer verildi.