Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

ŞOFÖR ESNAFIN EKMEĞİYLE OYNAMAYIN

ŞOFÖR ESNAFIN EKMEĞİYLE OYNAMAYIN
Bolu Belediye Meclisi Ocak Ayı İkinci Oturumu, Bolu Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleşti. Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan başkanlığında gerçekleşen oturumda "öğrenci ulaşım ücretlerinde indirim" teklifi Plan ve Bütçe ile Çeşitli İşler Komisyonu'ndan gelen raporun meclise sunulmasının ardından oy çokluğu ile reddedildi.
Haber- Ayça Baltacıoğlu- Feyza Acar
Bolu Belediye Meclisi Ocak ayının 1. oturumunda AK Partili Belediye Meclis Üyeleri tarafından öğrenci ulaşım ücretlerine indirim yapılması önerisi Plan ve Bütçe ile Çeşitli İşler Komisyondan gelen raporun meclise sunulmasının ardından oy çokluğu ile reddedildi. Bolu Belediye otobüsleri 2015 yılında özelleştirilerek Özel Halk Otobüslerine geçilmişti. Konuyla ilgili Tahsin Mert Karagöz "Komisyonumuzca çok araştırdık. 35 tane şoför arkadaşımız ile birlikte bu konu hakkında istişarelerde bulunduk. Özel Halk Otobüs işleticilerine, akaryakıta, şoför maaşlarına, vergilere, trafik sigortalarına ve kaskolara yapılan zamlar dolayısı ile tüm yapılan zamlar göz önünde bulundurulduğunda bu indirim teklifinin şoförlerimizin aleyhine bir karar olacağı için komisyonumuzca oy çokluğuyla reddettik." açıklamalarında bulundu.
"ÖĞRENCİNİN AYLIK KAZANCI 2 LİRA 16 KURUŞ"
Karagöz ulaşım ücretlerinde indirimin reddedilme sebebini, " Bütün yılın faiz raporlarını çıkardık. %7lik payı almayalım diyorsunuz ya, bu payı almazsak ne oluyor bakalım hep birlikte. 2019 aralık ayı 18 bin 291 tane öğrenci servislerimizde taşımışız. Şoför esnafın aylık ortalama cirosu net rakam olarak 1 milyon 751 bin 800 lira. buradan %7lik dilimle belediye kasasına giren para aylik olaraK 122 bin 800 lira. Yapılan matematik önünüzde, biz bu %7lik payı hiç almasak, hepsini öğrenci kardeşlerimize hibe edersek 6.7 kuruş ediyor. İstatistiklere göre öğrenciler ayda 36 kez kart basıyor yine istatistiklere göre 6.7 yi 36 ile çarptığımızda 2 lira 16 kuruş gibi bir rakam çıkıyor. Yani bir öğrencinin aylık kazancı 2 lira 16 kuruş " şeklinde açıkladı.
"ŞOFÖR ESNAFIN EKMEĞİYLE OYNAMAYIN"
AK Partili Belediye Meclis Üyeleri tarafından istenen indirim talebi üzerine konuyla ilgili açıklamada bulunan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan; “Bu konu haksız siyasi konu haline geliyor. Burada en az eleştiriyi hak eden benim. Bu sistemi ben kurmadım, bu sistemi eski belediye başkanı kurdu. Bu sistem kurulurken Burak Bey tek bir eleştiri yapmış mı diye baktım yapmamış.  O zaman kimse dememiş belediyenin aldığı %7 komisyon nerden çıktı.  %7 komisyon olduğunu bu gün mü öğrendiniz. Bu sistemi ben kurmadım tekrar söylüyorum. Akaryakıt zamlarını da ben yapmıyorum. Hiç şunu yapmıyorsunuz Ak Parti meclis üyeleri olarak bilet indirimi talep ediyorsunuz da hiç bu ülkeyi yönetenlerden niye akaryakıt indirimi talep etmiyorsunuz. Akaryakıta zam yapacak merkezi hükümet sonra geleceksizin burada bilet fiyatlarını düşür. Neye göre düşürelim, şoför esnafı nereden para kazanacak. Şoför esnafının ekmeğiyle oynamayın ” dedi.