Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

SMMM 45.KARADENİZ ODA BAŞKANLARI TOPLANTISI BOLU’DA YAPILDI

SMMM 45.KARADENİZ ODA BAŞKANLARI TOPLANTISI BOLU’DA YAPILDI
45. Karadeniz SMMM Odaları Toplantısı Bolu SMMM Odası’nın ev sahipliğinde 26 SMMM Odasının Katılımı ile Bolu’da gerçekleştirildi.


HABER: Aslı Akış

Bu yıl 45'incisi düzenlenen Karadeniz Oda Başkanları toplantısına Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, TÜRMOB Genel Başkanı Emre Kartaloğlu, Bolu Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Yüksel Ceylan, Karadeniz Bölgesinde bulunan Bartın, Zonguldak, Ordu, Sakarya, Rize, Samsun, Sinop, Kastamonu, Gümüşhane, Giresun, Düzce, Çorum, Çorlu, Artvin, Amasya, Yalova, Trabzon, Tokat, Tekirdağ, Kırklareli, Kocaeli Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Oda Başkanları ile Karadeniz Odaları Platformu Başkanı Yücel Akdemir katıldı.

Karadeniz bölgesinde bulunan 26 ilin Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Oda Başkanları Bolu’da bir araya geldi. Her yıl kesintisiz olarak 4 kez gerçekleştirilen toplantının sonuncusu Bolu Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası'nın ev sahipliğinde Gazelle Resort Otel yapıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okuması ile başlayan toplantıda Bolu’yu tanıtan bir slayt gösterisi sunulurken, Bolu Serbest Muhasebesi Mali Müşaviri Oda Başkanı Yüksel Ceylan Bolu ve ilçeleri hakkında katılımcılara bilgiler verdi.

“SÜREKLİ EĞİTİMLE İLGİLİ BİR ÇALIŞMA YAPACAĞIZ”

Yüksel Ceylan; “Mali Müşavirler Odaları kurulalı 45 yıl oldu. Biz bu kuruluştan itibaren Karadeniz bölgesi Edirne’den, Artvin’e kadar oda başkanlarımız 2-3 ayda bir durum değerlendirmesi yapmak ve kaynaşmak amacıyla bu tarz toplantılar düzenliyoruz. Bugünde Bolu’da 45. Karadeniz Bölge toplantısını yapıyoruz. Dünde hizmet binamızın açılışını yapmıştık. Bu bölge toplantısında mesleğimizin sorunlarını birebir tartışıyoruz. Bugünde sürekli eğitimle ilgili bir çalışma yapacağız. Bununla ilgili bilgi alışverişinde bulunacağız. Birde önümüzdeki süreçte başkanlar kurulu toplantısı yapılacak. Bu toplantıyla ilgili de nelere irdeleyeceğimize, hangi konuları işleyeceğimizi bu toplantıda dile getireceğiz. Toplantının mesleğimize, meslektaşlarımıza başarılı geçmesi dileğiyle gelen konuklarımıza da tekrardan hoş geldiniz diyorum” dedi.

“EN ÖNEMLİ 5 SORUNUMUZU SEÇECEĞİZ”

Ordu Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Bahadır Baş; 45.Bölge toplantısı için Bolu’da olduklarını belirterek; “Bolu odasının ev sahipliğinde Trakya’dan, Doğu Karadeniz’e kadar 26 26 oda buraya geldi. Bolu’yu bugün gezme fırsatı bulduk. Sonbaharın gerçekten olağanüstü güzellikleri var. Bolulu olmak ayrıcalık. Gerçekten çok beğendim Bolu’yu. Yüksel başkanım, çok önemli işlere, çok önemli projelere imza atıyor. Onunla olma çok güzel. Biz bugün mesleki gündem olarak 26 tane oda başkanı öncelikle meslek sorunlarımızı konuşacağız. Öncelik sıralaması yapacağız. En önemli 5 sorunumuzu seçeceğiz. Bunları da başkanlar toplantısında gündem maddesi yapıp çözüm konusunda fikir üreteceğiz” diye konuştu.

“MESLEĞİMİZİ, EKONOMİYİ VE SORUNLARIMIZI KONUŞACAĞIZ”

İstanbul Serbest Muhasebesi Mali Müşaviri Odası ve Karadeniz Platformu Başkanı Yücel Akdemir, yılda ortalama 3 toplantı gerçekleştirdiklerinin ifade ederek; “Karadeniz oda başkanları platform toplantısındayız. 45.toplantıyı yapıyoruz. Yılda ortalama 3 tane yapıyoruz. Yaklaşık 25 yıldan bu yanadır devam ediyoruz. Bugün ayrı bir anlamı var. Bolumuzun Mali Müşavirler odamızın eğitim ve hizmet birimini açtık. Meslektaşlarımıza Bolu için çok güzel bir hizmet binası kazandırdık. Ben Bolu odamızın değerli başkanına, arkadaşlarına çalışmalarından gayretlerinden dolayı teşekkür ediyorum. İkinci bir konu. Bolu farklı bir yer bunu kabul etmek gerekiyor. Biz sadece kenarından köşesinden biraz tarihi yerleri gezebildik. Bugünde biraz gölcüğe gittik. Aslında çok gidilecek yer var. Başkanıma teşekkür ediyorum. Bugün ise, 25 tane odamız var. Oda başkanlarımızla burada birliğimizin gelen başkanıyla birlikte ekonomiyi konuşacağız. Mesleğimizi konuşacağız, meslektaşlarımızı konuşacağız. Sorunlarımızı konuşacağız. Bir takım kararlar alacağız. Umuyorum bu kararlarda hem mesleğimiz için hem ülkemiz için hayırlı olur. Faydası dokunur. Bolu’da olmaktan mutluyuz. Çok güzel bir yer. Tek sıkıntımız buradan erken ayrılmak. Ama hayat devam ediyor. Her şey için Bolululara, başkanımıza teşekkür ediyoruz.” dedi.

“SÜREKLİ ZORUNLU EĞİTİMLERİN YOL HARİTASI BELİRLENECEK”           

TÜRMOB Genel Başkanı Emre Kartaloğlu, gerçekleştirilen 45. Karadeniz Oda Başkanları Toplantısı kapsamı hakkında bilgiler vererek; “Bildiğiniz üzere Bolu Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odamızın açılışını yaptık. Bugünde 26 odamızın katılımı ile Karadeniz Odaları Platform toplantısını gerçekleştiriyoruz. Rutin olarak 3-4 aylık dönemlerde bu toplantıları bölgesel olarak düzenliyoruz. Mesleki sorunlarımızın tartışıldığı, mesleki çözüm önerilerimizin geliştirildiği toplantılar bunlar. Toplantımızın ana gündem maddesi 01.01.2020 itibari ile meslek mensuplarımızın sürekli zorunlu eğitimler başlayacak, o çerçevede onun yol haritasını belirlemek amacıyla 26 oda başkanımız ile bir araya geldik” şeklinde konuştu.

“BOLU TÜRKİYE’NİN EN GÜZEL COĞRAFYASINA SAHİP”

Son olarak konuşan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan; toplantıya katılan tüm oda başkanlarına çalışmalarından dolayı başarılar dileyerek; “Oda başkanımız bir sunum yaptı bazı temel bilgiler verdi. Bolu Türkiye’nin en güzel coğrafyasına sahip, en büyük orman örtüsü burada, daha çok keşfedilmemiş yaylalarımız, meralarımız, orman içi alanlarımız, kanyonlarımız, göllerimiz var. O anlamda çok şanslıyız. Abant burada, dünyada örneği olmayan Yedigöller’imiz var, Gölcük harika bir yer.  Bana göre bu toplantıyı Bolu’da yaptığınız için bizler çok şanslıyız ama sizlerde çok şanslısınız buraları görme adına. Bolumuz önümüzdeki süreçte daha da gelişecek. Şehir merkezini de güzelleştirebilirsek, daha çok turist alan bir yer olacak. Daha önce 8 yıl milletvekili olarak hizmet etmiş birisiyim. Tabi sık sık yurt dışı ziyaretlerine gittik. Bolu Davos’tan daha güzel bir şehir. Şehrin içini de güzelleştirebilsek Bolu’nun değerine değer katacağız. Bolu tüm hesaplamalarda kişi başına düşen gelirinde Türkiye’nin en zengin 3 ilinden biri. Özellikle doğa, spor turizmi konusunda ciddi gelişimlere gösterecek bir il olacak. Son olarak, bundan sonraki çalışmalarınızda başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından toplantı mesleki sorunları değerlendirme ile devam etti.