Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

SMA HASTALARI İÇİN İKİNCİ İLAÇ UMUDU

SMA HASTALARI İÇİN İKİNCİ İLAÇ UMUDU
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu'nun SMA hastaları için etkisini göstermiş ikinci bir ilacın kullanımının önerdiğini belirterek , "Bu ilacın kullanıma alınması için işlemleri başlattık" dedi.

SMA hastaları için Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan önemli bir açıklama geldi. Bakan Koca Spinal Müsküler Atrofi (SMA) ilaçlarıyla ilgiyi yöneltilen soruya cevap vererek; “Bahse konu tedavinin etkinliğini SMA Bilim Kurulu’muz değerlendiriyor. Bu bilim kurulu; fakültelerimizin ve sahada özellikle hastaları tedavi eden hocalarımızdan oluşan bir bilim kurulu. Bakanlık karar vermiyor.” dedi.

SMA tedavisindeki ilaçlara ilişkin de konuşan Koca, “Binden fazla SMA hastamız var ve tedavilerini etkinliğini ispat etmiş ilaçla, masraflarının tamamını devletimiz karşılayacak şekilde kullanıyoruz” ifadelerini kullandı.

Gen tedavisinin geri ödeme kapsamında olmamasının eleştiri konusu olduğunu kaydeden Koca, "Bu gen tedavisinin etkinliğini SMA Bilim Kurulumuz değerlendiriyor. Kurul, şimdilik uygulamaya alınmasının bir gereklilik olmadığını ifade etti" şeklinde konuştu.

 

Etiketler: bolu haberler sma