Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

SİZ USTA OLDUĞUNUZU İSPATLAMAYA ÇALIŞMAYIN, MESLEKİ YETERLİLİK BELGENİZ İSPATLASIN

SİZ USTA OLDUĞUNUZU İSPATLAMAYA ÇALIŞMAYIN, MESLEKİ YETERLİLİK BELGENİZ İSPATLASIN
Bolu Belediyesi çeşitli meslek gruplarında çalışan kişileri sınavla Mesleki Teknik Yeterlilik Belgesi sahibi yapıyor. Kişi, alacağı belge sayesinde Türkiye’de ve Avrupa’da kendi branşında çalışabiliyor. Birçok meslek grubunu ilgilendiren sınav için Bolu Belediyesi’nde başvurular alınmaya devam ediyor.


Türkiye, iş hayatında nitelikli iş güçlerine sahip olsa da bunu ispatlamakta güçlükler geçiyor. Bolu Belediyesi, yıllardır çalışma hayatında yer alan kişileri “nitelikli çalışan” olduklarını rahatça ispatlamaları için, Mesleki Yeterlilik Sınavı düzenliyor. 

MESAK Belgelendirme firması tarafından gerçekleştirilecek sınavlar sonucunda başarılı olan kişiler, Mesleki Yeterlilik Belgesi almaya hak kazanıyor. Teşvik kapsamına giren mesleklerde çalışanlar, hiçbir mali yük getirmeksizin belge sahibi olabiliyorlar. Ayrıca belge sayesinde işçiler Avrupa Birliği’ne bağlı her ülkede de kendi branşında çalışabiliyor.

Başvurular devam ediyor

Bolu Belediyesi, kendi personeline yönelik düzenlediği sınavların ardından şimdi de vatandaşlar için kayıt almaya başladı. Belge almak isteyenler, Bolu Belediyesi binası altındaki Necip Fazıl Kültür Merkezi girişinde hizmet veren ‘Mesleki Yeterlilik Belgesi İletişim Merkezi’ne müracaatta bulunabilirler.

 

Etiketler: bolu haberler